Ouale de gaina fac parte din categoria celor mai utilizate produse de provenienta animala din lume. Fie ca sunt consumate prajite, fierte, omleta sau in componenta a diferite retete, acestea determina alaturi de celelalte alimente sanatatea organismului uman.
Pentru spectacolul de culori si aromele naturale oferite, primavara este considerata adesea cel mai frumos anotimp insa dupa cum probabil stiti, nu produce in toate cazurile bucurie si extaz. Anual, odata cu sosirea ei un numar mare de persoane se confrunta cu alergii cauzate de sporii si polenul plantelor.
Apa sta la baza tuturor proceselor vitale care au loc in lumea vie. In organismul uman ea detine o pondere de peste 70%, din acest motiv daca nu este administrata vreme de cateva zile intervin tulburari grave care pot cauza moartea.
Supa, parte componenta a unui meniu dintr-o zi, detine un rol important in alimentatia noastra. Hrana asigurata de supe, in special de supele fierbinti, aduce o contributie benefica sanatatii noastre.
Nucsoara este un condiment exotic putin cunoscut si intrebuintat in Romania caruia i-au fost atribuite nenumarate efecte curative din cele mai vechi timpuri. Aceasta poate fi cumparata din comert, fie intreaga, fie sub forma de pulbere galben-maronie.
Odata cu venirea Primaverii cu totii depunem eforturi pentru ca Sfanta Sarbatoare a Pastilor sa ne gaseasca cu sufletele bune si cu casa curata. Desi curatenia de primavara este foarte populara, putini dintre noi acorda importanta si purificarii organismului.
Spanacul este unul dintre acele produse vegetale intalnite frecvent pe mesele oamenilor de pe toate meridianele, indiferent de cultura din care fac parte, de statutul lor social sau dieta pe care o urmeaza.
Desi progresele facute in ultimul secol in domeniul prevenirii si tratarii bolilor au adus o raza de speranta si alinare persoanelor suferinde, experienta acumulata pana in prezent ne indica faptul ca, privita la nivelul mai multor decade, medicamentatia moderna are un impact negativ asupra sanatatii.
Cu totii am auzit in nenumarate randuri prin intermediul mijloacelor mass media recomandarile sosite din partea medicilor nutritionisti conform carora din dieta noastra zilnica nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele.
Din familia botanica Chenopodiaceae din care face parte, quinoa este cea mai apreciata datorita continutului neegalat de vitamine, minerale si fibre. Acest lucru se intampla in conditiile in care alaturi de ea sunt incluse produse de referinta pentru un stil de viata sanatos, cum sunt sfecla si spanacul.