Gutuile, sursa vie de sanatate
Inrudite cu merele si perele, gutuile apartin familiei fructelor cu o compozitie biochimica complexa.
Inrudite cu merele si perele, gutuile apartin familiei fructelor cu o compozitie biochimica complexa.
Boabele de cafea cresc in Brazilia inca de la inceputul secolului al-XVIII -lea, in apropiere de Belem, de unde incepe Amazonul.
Mare atentie la mana rosiilor, un parazit care poate aduce seriose pagube gradinii dumneavoastra de zarzavat.
Rotund, de culoare rosie, imbracat intr-o coaja ca de scoarta de copac, inveleste un miez alb sau rozaliu
Fructul de papaya este recomandat tuturor mai ales pentru cantitatea insemnata de antioxidanti. Contine mai mult beta-caroten decat morcovul si mai multa vitamina C decat fructul de kiwi
Foarte popular in ultimii ani in bucataria italiana si asiatica, seamana cu broccoli, cu mici buchete de muguri si frunze cu margine zimtata. Este bogat in calciu si fier.
Folosite mai ales in arta culinara a Europei de Sud - foarte populare in special in tari precum Turcia sau Grecia, unde intra in compozitia unor preparate traditionale - si in Orientul Mijlociu, bamele au inceput sa fie treptat tot mai apreciate de consumatorii din intreaga lume.
Din aceeasi familie cu rosia, ramane in topul popularitatii in special in Mexic, fiind exportat in intreaga lume, foarte apreciat de cei care prefera arta culinara mexicana sau pur si simplu un gust mai aparte.
Papaya, fruct originar din America centrala si zona de nord a continentului sud american, se cultiva in prezent in majoritatea tarilor cu clima tropicala, Brazilia, India, Africa de sud, Sri Lanka sau Filipine. Papaya este un fruct bogat in vitamina C si vitamina A.
Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Sa nu uitam vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.