Papaya
Papaya, fruct originar din
Fructul copt, galben-portocaliu, este gustos si este folosit adesea si in prepararea sucurilor.
Necopt este folosit la sosuri, salate si chiar tocanite.
Papaya este numit si "fructul ingerilor".
Femeile din
Semintele negre sunt comestibile si au un gust condimentat, usor iute. In zonele in care se cultiva, de cele mai multe ori semintele sunt macinate si folosite in loc de piper negru, avand si proprietati antiinflamatorii si analgezice sunt folosite in problemele stomacale si intestinale.
Papaya este un fruct bogat in vitamina C si vitamina A. Consumul excesiv poate produce ingalbenirea pielii, mai ales a mainilor, insa fara alte neplaceri.
Alte componente continute sunt fierul, calciu. Are putine calorii si este foarte bogat in potasiu.
Arborele tropical Papaya (Carica Papaya) creste foarte inalt, atingand si 10 m.
14 Decembrie 2007
gradinamea.ro
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Smoothie tropical
Cu note exotice si dulci intr-o bautura foarte buna rece sau la temperatura camerei, aromata si sanatoasa, este reteta unui smoothie de vara perfect.
-
Smoothie tropical cu ananas, papaya si banana
O bautura reconfortanta, cu multe gusturi dulci, exotice, si note vegetale aduse de spanac si castravete.
-
Smoothie revigorant pentru un sistem imunitar puternic
In sezonul gripelor si racelilor avem nevoie de un sistem imunitar cat mai puternic, iar aceasta bautura destul de usor de pregatit ne ofera o doza mare de vitamina C, magneziu, potasiu, fibre si antioxidanti, vitamina E si K. Va puteti juca si modifica ingredientele si cantitatea lor in functie de gust.
-
Ce (poate) nu stiati despre fructe
Intr-un fruct de kiwi gasiti de pana la doua ori mai multa vitamina C decat intr-o portocala. Dar si in mango sau papaya veti gasi cantitati mari de vitamina C. Daca preferati portocalele trebuie sa stiti ca au si antioxidanti care va protejeaza de radicalii liberi, ajutand pielea sa isi mentina tineretea mai multa vreme.
-
Solutii naturale pentru cresterea imunitatii
Mai multe fructe, mai multe legume (pe cat posibil crude) in cele mai diverse retete, sub forma de sucuri sau smoothie, si pe masura ce corpul va primi mai multi nutrienti, vitamine si minerale veti constata, poate cu surprindere, ca racelile de sezon si afectiunile care altadata va dadeau atata bataie de cap nu mai sunt decat o amintire indepartata.