Citeste articole din "Legume si fructe"

  • Fasole verde

    Fasole verde

    Se seamana in primavara, mai tarziu, cand temperaturile incep sa creasca (sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai).

  • Mazare

    Mazare

    De la mazare se recolteaza pastaile, care contin boabele folosite pentru consum la conserve sau mancaruri.

  • Dovleceii

    Dovleceii

    Se cultiva pentru fructele tinere ce se folosesc la prepararea diferitelor mancaruri sau conserve.

  • Castravetii

    Castravetii

    Cultura timpurie de castraveti se produce prin rasaduri, fie in ghivece, fie pe brazde (rasaduri reci). Semanatul in ghiveci sau pe brazde se face la inceputul lunii martie (2-3 seminte la ghiveci sau brazda).

  • Praz

    Praz

    Se cultiva prin rasad, care se produce în rasadnite reci, pe straturi, sau in ghivece, prin semanare, la sfârsitul lunii martie sau începutul lui aprilie. Pentru 1000 mp de cultura trebuiesc 45000-55000 fire de rasad care se obtin din 600-800 gr samânta.

  • Usturoi

    Usturoi

    Cultura de usturoi se face într-un teren însorit care nu se îngrasa cu gunoi de grajd. Se planteaza bulbisorii (catei) de usturoi toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie), la distanta de 25-30 cm între rânduri si 12-15 cm pe rând. La plantarea de toamna, cateii se introduc la cca 3 cm adâncime în pamânt, iar la cea de primavara la 1,5 -2 cm.

  • Ceapa

    Ceapa

    Contine multe substante hranitoare: zaharuri, vitamine si substante active care omoara microbii.

  • Conopida

    Conopida

    Se cultiva pentru inflorescenta din lastari îngrosati. Este o planta destul de pretentioasa, mai ales la temperaturi sub 0 grade C, când se pateaza si nu mai produce recolte de calitate. Când s-a format, inflorescenta trebuie ferita de lumina deoarece se înegreste. Se cultiva pe soluri fertile, bine lucrate si îngrasate cu gunoi de grajd.

  • Gulia

    Gulia

    De la gulie se foloseste tulpina îngrosata, carnoasa si foarte gustoasa care poate ajunge de la 200 gr la 3 kg, în functie de soi. Planta cere multa apa, un sol bogat si bine afânat la care s-au aplicat îngrasaminte naturale.

  • Ardei

    Ardei

    În cultura se gasesc 4 feluri de ardei: iuti, grasi, lungi (ex.: kapia) si gogosari. Ardeiul, la fel ca rosiile si vinetele, este o planta pretentioasa la lumina, caldura, apa si hrana. Pentru a avea o productie mare si de calitate, ardeiul trebuie cultivat într-un pamânt bogat, afânat, lucrat adânc si îngrasat cu gunoi de grajd.


Warning: fopen(cache/7276a5fe8e7100d3f18619347f539658) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139