Citeste articole din "Legume si fructe"

  • Agris

    Agris

    Agrisele dulci se pot recolta de doua ori intr-o perioada relativ scurta de timp. Prima oara agrisele se pot culege inainte inainte de a se coace complet, pentru a se face dulceata sau pentru a se congela; cand sunt coapte agrisele...

  • Varza de Bruxelles

    Varza de Bruxelles

    Varza de bruxelles este o leguma din soiurile tarzii, care creste lent si care face parte din familia verzei. Mugurii arata ca niste verze in miniatura si se formeaza pe tulpina...

  • Usturoi salbatic

    Usturoi salbatic

    Toate partile plantei au o aroma puternica, asemanatoare usturoiului. Frunzele sale se pot folosi atat la mancaruri cat si in salate. Aroma pe care o ofera mancarii este unica, mult mai fina decat cea a usturoiului clasic

  • Iarba grasa sau Portulaca oleraceea

    Iarba grasa sau Portulaca oleraceea

    Pentru ca nu este foarte cunoscuta, multi gradinari confunda Portulaca oleraceea (Iarba grasa) cu o buruiana si o elimina. Pentru consum este cel mai adesea culeasa de cunoscatori direct din natura. Ea poate fi insa cultivata cu succes intr-un colt insorit al gradinii, alaturi de salata.

  • Dovleac turcesc

    Dovleac turcesc

    Denumitre stiintifica: Cucurbita maxima. Familie: Cucurbitacee. Dovleacul este o planta anuala, cataratoare, care creste de la 50 cm pana la 5 m intr-un ritm rapid. Este sensibil la inghet. Infloreste din iulie pana in septembrie...

  • Sfecla

    Sfecla

    Sfecta este o leguma foarte populara; este o excelenta sursa de vitamina A, iar radacinile sursa de vitamina C. Frunzele se pot prepara sau servi proaspete, iar radacina se fierbe si se serveste taiat sau feliat...

  • Mur

    Mur

    Denumire stiintifica: Rubus fructicosus Aspect: tufa perena Expunere: plin soare Soil: usor drenabil

  • Spanacul

    Spanacul

    Spanacul este o planta legumicola foarte valoroasa datorita continutului ridicat in substante nutritive - saruri de fier, calciu, vitamina C - precum si faptului ca se poate consuma intr-o perioada cand lipsesc alte legume.

  • Salata

    Salata

    Salata este cunoscuta sub mai multe varietati: salata capatana, alungita, de foi si salata aurie.

  • Cartoful

    Cartoful

    Este necesar sa se foloseasca numai soiuri care formeaza tuberculi cat mai devreme, dintre care mentionam: Ostara, Sirtema, Resy, Desiree, Semenic, s.a.


Warning: fopen(cache/c58d3e0e799691d8548b6d56a80497c1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139