Cu totii cunoastem sau am auzit de importanta alimentatiei sanatoase in viata noastra. Un consum adecvat de fructe si legume poate sa imbunatateasca starea de sanatate, sa reduca riscul in cazul unor boli si sa elimine substantele nocive din organism.
Sfecla rosie este o leguma cu valoare nutritiva remarcabila, comuna in multe regiuni ale lumii, inclusiv pe teritoriul tarii noastre. Soiurile moderne sunt derivate dintr-un soi ce creste in salbaticie de-a lungul coastelor Europei, Africii de Nord si Asiei.
Bogate in fibre si vitamina C, perele - fructe reprezentative ale toamnei - pot fi utilizate la diverse preparate delicioase: prajituri, tarte, salate de fructe.
Broccoli este o leguma foarte sanatoasa, care a devenit din ce in ce mai indragita si mai des intalnita in gradinile noastre sau in meniurile pe care le preparam
Inca de la inceputul toamnei orice gradinar trebuie sa inceapa monitorizarea temperaturilor pe timp de noapte. Acelasi lucru se face de regula si la venirea primaverii.
Morcovul (Daucus carota) este o planta radacinoasa bienala originara din Asia, cunoscuta pretutindeni datorita gustului inconfundabil si a multiplelor beneficii pe care le induce organismului.
Alaturi de merele si perele de iarna, nucile se numara printre fructele cu durata lunga de pastrare fiind o sursa de nutrienti indispensabila in perioada rece care va urma.