Cat de sanatoasa este conopida?
Cu totii cunoastem sau am auzit de importanta alimentatiei sanatoase in viata noastra. Un consum adecvat de fructe si legume poate sa imbunatateasca starea de sanatate, sa reduca riscul in cazul unor boli si sa elimine substantele nocive din organism.
Conopida este o leguma care face parte alaturi de varza si broccoli din familia crucifere, insa mai putin intrebuintata si apreciata la reala valoare. De regula partea folosita in alimentatie este capatana, desi tulpina si frunzele carnoase pot fi de asemenea incluse in retete delicioase cu legume.
Conopida este o planta anuala care se inmulteste prin seminte, disponibila pe aproape intreg parcursul anului datorita tolerantei atat la frig cat si la temperaturi ridicate. Pentru rezultate cat mai bune insa, este nevoie sa alegeti specia potrivita pentru fiecare anotimp in parte.
Desi conopida nu a fost subiectul unor cercetari amanuntite efectuate de nutritionisti exista totusi un numar insemnat de studii de specialitate care fac legatura intre ea si prevenirea cancerului, in special a urmatoarelor tipuri: cancerul de san, cancerul de colon, cancerul de prostata si cancerul ovarian.
Conopida este o sursa bogata de vitamine si minerale insa sprijinul sau trece dincolo de nutrientii conventionali, in domeniul fitonutrientilor. Dintre antioxidantii cheie ii vom aminti pe cei mai importanti, anume: beta-carotenul, beta-criptoxantina, acidul cinamic, acidul folic.
Nu in ultimul rand, conopida si-a demonstrat eficienta in prevenirea bolilor cardiovasculare si a celor digestive, prin continutul de nutrienti si fibre vegetale care fac adevarate miracole.
Este important de cunoscut ca aceasta leguma trebuie evitata de persoanele care au probleme cu glanda tiroida deoarece studiile arata ca impiedica fixarea iodului.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Detoxifierea organismului, o cerinta a timpurilor noastre
Pentru a ilustra cat de importanta este calitatea alimentelor consumate la fiecare masa, inchipuiti-va organismul ca pe o masinarie a carei functionare depinde in buna masura de calitatea combustibilului.
-
Intrebari frecvente despre apa minerala
Corpul uman detine peste 70% apa. Astfel ne putem da seama cat de importanta este aceasta pentru organismul nostru. Nu doar lichidul este de mare
-
Beneficiile uleiului de masline
Homer numea aceasta locoare “aurul lichid”. Si pe buna dreptate pentru ca uleiul de masline este considerat un ajutor de incredere atat in mentinerea sanatatii cat si in cosmetica iar faptul ca si bebelusii pot consuma ulei de masline este o demostratie la cat de benefic este.
-
Amenajarea gradinii in stil mediteranean
Cei ce au fost macar o singura data intr-o tara cu aer mediteranean stie cat de placut este sa te odihnesti inconjurat de peisaje mirifice, de o natura primitoare, de viata parca lipsita de griji
-
Cat de sanatoasa este dulceata?
Cine nu isi aminteste cu drag de anii copilariei, cand savuram la micul dejun dulceata noastra preferata facuta de bunica ? Anii trec si responsabilitatile ajung si in seama noastra, parintii fiind acum cei in masura sa aduca zambetul pe buzele celor mici.