Ceaiul Oolong este o bautura caracteristica Orientului Indepartat care se obtine din frunzele, mugurii si tulpinele de Camellia sinensis. Planta este aceeasi cu cea din care se prepara ceaiul negru si ceaiul verde.
Din motive demne de inteles, uleiul de susan a ramas doar apanajul bucatariei traditionale asiatice. In ciuda acestui lucru, nici rafturile magazinelor din Romania nu duc lipsa de acest produs, cunoscut fiind ca reprezinta o caramida temeinica la baza stilului sanatos de viata.
Durerea de cap poate fi descrisa in termeni medicali ca una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntam in viata de zi cu zi. La baza sa nu stau mereu cauze ingrijoratoare, insa fara exceptie atunci cand se instaleaza induce foarte mult disconfort.
Ceaiul este cea mai importanta bautura non-alcoolica din lume, traditia acestuia coborand pana in vremurile antice la poporul chinez. Oamenii si-au dat seama ca amestecand apa fierbinte cu unele plante aflate permanent la indemana lor, sau in anumite perioade ale anului, obtin o bautura foarte gustoasa, cu efect relaxant si
In urma cu aproape doua decenii, optometristul Stuart Richer observa ca la pacientii cu degenerare maculara – o afectiune oftalmologica ce afecteaza unul din opt americani – simptomele se amelioreaza cu multivitamine.
Probabil nu exista experienta mai neplacut decat cea in care incepem ziua obositi de la primele ore. Si nu pentru ca am fi lucrat pana tarziu, sau ca am fi participat noaptea la un eveniment memorabil, ci din cauza insomniei.
Ochii sunt printre cei mai buni indicatori ai starii de sanatate a organismului. Aspectul acestora mai graieste, insa, si despre propria lor sanatate, ce poate fi incurajata de o alimentatie potrivita.
Rozmarinul este o planta apreciata mai mult in postura de condiment, chiar daca nici in privinta valorii nutritive nu este mai prejos. Inca din timpuri istorice oamenii din zona Mediteranei intrebuintau rozmarinul in scopuri medicinale bine cunoscute, sub forma de ceai sau ulei esential.
Potrivit expertilor, chiar si o deshidratare usoara a organismului, de aproximativ 2%, influenteaza negativ si destul de rapid modul in care ne simtim.
Ceaiul verde se obtine spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Efectele benefice ale ceaiului verde au fost cunoscute de milenii, in special in culturile tarilor asiatice.