Citeste articole din "Terapii naturiste"

  • Tratamente naturiste cu tataneasa

    Tratamente naturiste cu tataneasa

    O planta medicinala cu numeroase inflorescente marunte, de un roz inchis sau rosu spre violet, ce poate fi intalnitain general in locurile umede din campie, tataneasa este folosita in medicina naturista pentru efectele sale antiinflamatoare, cicatrizante, expectorante, antidiareice

  • Terapii naturiste cu ceai de merisor

    Terapii naturiste cu ceai de merisor

    Cu gust placut, fructat, usor acrisor, ceaiul de merisor se pregateste imediat, dintr-o lingurita cu varf la o cana cu apa clocotita, lasata 10-15 minute la infuzat.

  • Castravetele amar in terapiile naturiste

    Castravetele amar in terapiile naturiste

    Utilizat de multa vreme in medicina traditionala chineza, castravetele amar (sub forma de ceai) este recomandat celor care sufera de diabet, fiind considerat de adeptii terapiilor naturiste un adjuvant util in mentinerea nivelului glucozei la un nivel normal.

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.

  • Terapii naturiste cu armurariu

    Terapii naturiste cu armurariu

    Planta medicinala cunoscuta si sub numele de ciulinul laptelui, armurariul (Silybum marianum) este des intalnit in zonele cu mult soare, calde, iar in tratamentele alternative se folosesc semintele (fructele) pentru prevenirea si tratarea mai multor afectiuni.

  • Tratamente naturiste cu rachitan

    Tratamente naturiste cu rachitan

    Cu actiune astringenta, cicatrizanta, antiseptica, se folosesc de la rachitan partile aeriene, recoltate in perioada de inflorire, din iunie pana in septembrie

  • Ridichea neagra in medicina traditionala

    Ridichea neagra in medicina traditionala

    Poate ca nu este tocmai pe gustul tuturor - ridichea obisnuita, rosie, este cu siguranta mult mai populara - insa ridichea neagra nu este fals asociata in general tratamentelor naturiste. Cunoscatorii o folosesc pentru tratarea anemiei, ca un remediu naturist eficient in gripe si raceli, pentru efectele sale diuretice si detoxifiante, fiind adesea asociata cu mierea de albine.

  • Tratamente naturiste cu plamanarica

    Tratamente naturiste cu plamanarica

    O planta medicinala cunoscuta de specialistii in medicina naturista ca un valoros aliat in tratarea bolilor de plamani (de unde si numele), plamanarica (Pulmonaria officinalis) mai este cunoscuta si ca mierea ursului, tutun de padure, albastrea sau cuscrisor, fiind o planta erbacee, perena, cu flori de un rosu-violet.

  • Podbalul in medicina naturista

    Podbalul in medicina naturista

    Podbalul este relativ usor de recunoscut datorita inflorescentelor sale mari, galbene, in antodiu (seamana cu papadiile) si este o planta mica, scunda, iar cunoscatorii culeg frunzele mari, late, carnoase, dar si florile uscate se folosesc pentru prevenirea sau tratarea unor afectiuni, sub forma de infuzie, sirop sau suc. Au efecte tonice, antiinflamatoare si emoliente.


Warning: fopen(cache/21a472f3d7bc95e5e12a3d6ef36f313b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139