O planta ce este prea usor trecuta cu vederea, troscotul poate fi gasit in general pe terenurile virane, in diverse culturi sau la marginea drumului, insa prea putini stiu ca poate fi folosit si in medicina naturista.
Se recomanda ca frunzele de vasc sa fie consumate sub forma de macerat, usor de preparat acasa din doua lingurite de produs puse pentru sase pana la opt ore in apa plata la temperatura camerei.
Miezul de nuca mancat frecvent ajuta la fixarea calciului in oase, mentine sanatatea sistemului circulator si scade nivelul colesterolului din organism, previne unele tipuri de cancer si are un efect antiinflamator natural
Ceaiul de musetel: unul dintre cele mai populare, il gasim sub forma de pliculete sau ca planta uscat, cu un miros usor, dulceag, gust placut pe care il recunosti imediat, si este o solutie traditionala pentru durerile usoare sau pentru raceli, simplu sau indulcit cu miere ori zahar
Are efect bactericid, recomandata pentru imbunatatirea digestiei si a metabolismului, cicatrizeaza ranile si este esentiala in cazurile de anemie sua pentru refacerea unui organism aflat in convalescenta, este folosita in tratarea bronsitelor si a tusei cronice
Scortisoara reduce tensiunea arteriala si ajuta la regularizarea acesteia, ne imbunatateste digestia, mentine memoria, este recomandata in cazul afectiunilor cardiace, reduce colesterolul si usureaza digestia
Util in afectiuni hepatice si in regimuri de slabire, pentru a mentine sanatatea si vitalitatea tesuturilor si pentru a reduce problemele gastro-intestinale, turmericul pare una din acele plante miraculoase ce pot fi utile in neasteptat de multe afectiuni
Ghimbirul: tot mai des folosit in bucatarie, si nu doar in retete de prajituri, ghimbirul este o planta miraculoasa daca ne dorim sa intarziem efectele inaintarii in varsta, si consumat cu regularitate ne ajuta sa ne pastram tineretea si vigoarea. Are multi antioxidanti, ajuta la reducerea inflamatiilor, regleaza circulatia periferica si va face sa va simtiti mult mai putin stresati.
Vitaminele C, B1, B2, B3, vitamina A, antioxidanti, magneziu, potasiu, calciu, putine calorii si un gust delicios, totul intr-o singura caisa, unul dintre cele mai populare fructe, iubit deopotriva de cei mari si cei mici.