Proprietatile curative ale piersicului
Originar din Persia si din Asia Centrala, piersicul mai poarta si denumirea Prunus persica sau Amygdalus persica. Acesta apartine speciei Prunus din subfamilia Prunoideae.
Originar din Persia si din Asia Centrala, piersicul mai poarta si denumirea Prunus persica sau Amygdalus persica. Acesta apartine speciei Prunus din subfamilia Prunoideae.
Sindromul de malabsorbtie este definit ca o modificare a capacitatii intestinului de a absorbi in mod adecvat vitamine, minerale si alte elemente nutritive din alimentele cu care ne hranim.
Matasea de porumb este un remediu naturist ce s-a dovedit a fi eficient pentru multe afectiuni. Are anumite proprietati terapeutice si beneficii, fiind utilizata sub forma de ceai (infuzie).
O alimentatie sanatoasa ce contine un consum moderat de migdale aduce numeroase beneficii organismului nostru deoarece migdalele contin multi nutrienti si sunt o sursa bogata de vitamina E (doar cu 25 de grame de migdale primim un procent de 70 % din doza zilnica recomandata din aceasta vitamina).
Porumbul (Zea Mays) este o planta erbacee, care a aparut prima data in Mexic, in urma cu aproximativ 9000 de ani. Mai tarziu, spre sfarsitul secolului XV si inceputul secolului XVI, s-a raspandit in intreaga lume.
Fasolea, sub denumirea stiintifica de Phaseolus vulgaris, are un continut bogat de proteine, folositoare pentru organismul persoanelor care sufera de diabet zaharat. Totodata fasolea ajuta si la micsorarea colesterolului.
Sinonima cu transpiratia excesiva, hiperhidroza este definita ca fiind un exces de sudoare de natura non-fiziologica, produsa de organismul nostru.
Malnutritia este caracterizata ca o neconcordanta intre cantitatea consumata de alimente si alte elemente nutritive necesare organismului.
Joe Vinson, un cercetator de la Universitatea din Scranton, spune despre merisoare ca sunt sanatoase pentru corpul uman deoarece contin o cantitate mare de acizi grasi Omega-3, Omega-6, Omega-9, dar si antioxidanti, fibre, vitamina C, flavonoide, fenoli si proanthycyanidians.
Organismul copiilor este mult mai expus riscurilor de a se imbolnavi si este mai vulnerabil la pesticide decat organismul adultilor, deoarece creierul, sistemul imunitar si cel de detoxifiere sunt putin dezvoltate in primele luni de viata ale unui nou nascut. In aceste conditii mancarea organica s-a dovedit a fi benefica pentru cei care abia au fost adusi pe lume.