Citeste articole din "Sanatate"

  • Proprietatile curative ale piersicului

    Proprietatile curative ale piersicului

    Originar din Persia si din Asia Centrala, piersicul mai poarta si denumirea Prunus persica sau Amygdalus persica. Acesta apartine speciei Prunus din subfamilia Prunoideae.

  • Plante care trateaza sindromul de malabsorbtie

    Plante care trateaza sindromul de malabsorbtie

    Sindromul de malabsorbtie este definit ca o modificare a capacitatii intestinului de a absorbi in mod adecvat vitamine, minerale si alte elemente nutritive din alimentele cu care ne hranim.

  • Matasea de porumb ca tratament naturist

    Matasea de porumb ca tratament naturist

    Matasea de porumb este un remediu naturist ce s-a dovedit a fi eficient pentru multe afectiuni. Are anumite proprietati terapeutice si beneficii, fiind utilizata sub forma de ceai (infuzie).

  • Migdalele, aliment bogat in vitamine si nutrienti

    Migdalele, aliment bogat in vitamine si nutrienti

    O alimentatie sanatoasa ce contine un consum moderat de migdale aduce numeroase beneficii organismului nostru deoarece migdalele contin multi nutrienti si sunt o sursa bogata de vitamina E (doar cu 25 de grame de migdale primim un procent de 70 % din doza zilnica recomandata din aceasta vitamina).

  • Porumbul, un aliment sanatos

    Porumbul, un aliment sanatos

    Porumbul (Zea Mays) este o planta erbacee, care a aparut prima data in Mexic, in urma cu aproximativ 9000 de ani. Mai tarziu, spre sfarsitul secolului XV si inceputul secolului XVI, s-a raspandit in intreaga lume.

  • Fasolea ca tratament pentru diabetul zaharat

    Fasolea ca tratament pentru diabetul zaharat

    Fasolea, sub denumirea stiintifica de Phaseolus vulgaris, are un continut bogat de proteine, folositoare pentru organismul persoanelor care sufera de diabet zaharat. Totodata fasolea ajuta si la micsorarea colesterolului.

  • Hiperhidroza

    Hiperhidroza

    Sinonima cu transpiratia excesiva, hiperhidroza este definita ca fiind un exces de sudoare de natura non-fiziologica, produsa de organismul nostru.

  • Malnutritia si subnutritia

    Malnutritia si subnutritia

    Malnutritia este caracterizata ca o neconcordanta intre cantitatea consumata de alimente si alte elemente nutritive necesare organismului.

  • Merisoarele, sanatoase pentru organism

    Merisoarele, sanatoase pentru organism

    Joe Vinson, un cercetator de la Universitatea din Scranton, spune despre merisoare ca sunt sanatoase pentru corpul uman deoarece contin o cantitate mare de acizi grasi Omega-3, Omega-6, Omega-9, dar si antioxidanti, fibre, vitamina C, flavonoide, fenoli si proanthycyanidians.

  • Mancarea organica, sanatoasa pentru nou nascuti

    Mancarea organica, sanatoasa pentru nou nascuti

    Organismul copiilor este mult mai expus riscurilor de a se imbolnavi si este mai vulnerabil la pesticide decat organismul adultilor, deoarece creierul, sistemul imunitar si cel de detoxifiere sunt putin dezvoltate in primele luni de viata ale unui nou nascut. In aceste conditii mancarea organica s-a dovedit a fi benefica pentru cei care abia au fost adusi pe lume.


Warning: fopen(cache/a4e9ce13e8f483949eabae0a986326b2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139