Plante care trateaza sindromul de malabsorbtie

 Sindromul de malabsorbtie este definit ca o modificare a capacitatii intestinului de a absorbi in mod adecvat vitamine, minerale si alte elemente nutritive din alimentele cu care ne hranim.

Cu toate ca dieta unei persoane poate fi adecvata, un individ cu malabsorbtie poate dezvolta deficiente nutritionale diferite.

Acestea pot fi si rezultatul unei digestii depreciate, cauzate de tulburari de absorbtie a nutrientilor in sange la nivelul tractului digestiv (in special la intestinul subtire).

Pentru cei care sufera de sindromul de malabsorbtie, deficientele nutritionale vor fi prezente oricat de buna ar fi dieta acestora sau oricate suplimente alimentare ar consuma.

Simptomele comune sunt: constipatie sau deranjamente stomacale, piele uscata, oboseala, dificultati mentale precum depresie sau incapacitate de concentrare, crampe musculare si/sau slabiciune, sindrom premenstrual, subtiere a parului, incapacitate de crestere normala, scadere inexplicabila a greutatii, dificultati vizuale (mai ales pe timp de noapte), disconfort abdominal.

Cele mai des intalnite simptome tipice sunt o combinatie intre anemie, deranjamente stomacale si pierdere in greutate.

De la ce provine acest sindrom de malabsorbtie?

Factorii care pot contribui la digestia depreciata sunt lipsa de niveluri adecvate de enzime digestive si alergii alimentare.

Mai mult, cauza acestor deficiente de natura nutritionala se regaseste si in digerarea necorespunzatoare a alimentelor. Fermentii alimentari de la nivelul tractului intestinal, care sunt nedigerati, conduc la gaze, balonare, disconfort si dureri abdominale.

Exista, de asemenea, si o alta problema ce duce la acest sindrom - respectiv alimentele care nu sunt digerate intr-un mod corect, deoarece pot fi impiedicate elementele nutritive de la a fi preluate de catre fluxul sanguin si folosite pentru hranirea tesuturilor organismului.

Alti factori ce contribuie la o functionare defectuoasa sunt: un regim alimentar sarac, mucusul in exces care acopera mucoasa intestinala, un dezechilibru in flora bacteriana intestinala, boli precum cancer sau SIDA.

Sunt cunoscute si remedii naturale in tratamentul sindromului de malabsorbtie si anume:

- o dieta bogata in glucide complexe si cu un continut scazut de grasimi; sunt indicate: orezul brun, fulgii de ovaz si legumele aburite;

- planta de Aloe vera si menta s-au dovedit si ele foarte folositoare;

- lucerna, radacina de papadie, semintele de fenicul, ghimbirul, urzica; toate acestea sunt bogate in minerale si pot oferi organismului un impuls pentru absorbtia nutrientilor;

- consumul des de papaya si ananas in stare proaspata. Chiar si semintele de papaya sunt benefice (4-6 seminte dupa mese).

- piperul negru, deoarece acesta ajuta la imbunatatirea digestiei si absorbtiei substantelor nutritive;

Este de preferat a se evita carnea sau produsele din carne, pentru ca sunt greu de digerat.

Pana la vindecarea completa, nu se recomanda consumul produselor din grau. De asemenea, nu se recomanda nici uleiul mineral sau alimentele cu efect laxativ.

Este necesara si o monitorizare atenta in procesul de prevenire a bolilor suplimentare datorate deficientelor nutritionale.

Rabdarea si o atitudine pozitiva trebuie luate in seama in ceea ce priveste actiunea de control si vindecare a acestei tulburari de malabsorbtie.

Articole asemănătoare

  • De ce merita sa achizitionezi un Filodendron

    “Philodendron” este un gen de plante reprezentat prin sute de specii, din care doar cateva sunt intalnite curent in apartament.

  • Delicatele anemone de toamna

    Anemonele care infloresc toamna sunt niste plante robuste si usor de ingrijit, care nu ar trebi sa lipseasca din nicio gradina

  • Greseli de ocolit in gradina

    Indiferent de anotimp, fie ca e vara, toamna sau iarna, multa lume isi doreste o gradina frumos colorata, cu multe plante, care sa atraga privirile trecatorilor.

  • Cum si cand sa taiem anumite plante

    Cele mai multe plante au nevoie inainte de venirea primaverii de o taiere regulata si intretinere. Cel mai important lucru de stiut este cel legat de perioada de taiere.

  • Sindromul de oboseala cronica

    Sindromul de oboseala cronica este o tulburare ce se manifesta printr-o conditie de oboseala persistenta, severa, sau plictiseala.


Warning: fopen(cache/eab519c604a50d7e638de9efd7306828) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139