Cultura unui popor se masoara cu cinstea pe care i-o acorda ceaiului. Chiar daca in vest utilizarea bauturii s-a redus mai mult la nevoile medicale, pe continentul asiatic acesta reprezinta in continuare un obicei cu implicatii profund spirituale.
Citricele sunt fructe originare din partea Asiei de Sud-Est care se invecineaza cu nord-estul Indiei, Myanmar si provincia Yunnan din China. In zilele noastre, totusi, cea mai mare parte a globului se bucura de gustul si proprietatile lor gratie circulatiei marfurilor pe piata internationala.
Valoarea nivelului de calciu din organism se afla, de regula, printr-o simpla analiza de sange. Totusi, exista situatii in care organismul trage un semnal de alarma inainte ca medicul sa atentioneze asupra problemelor de sanatate. Hipocalcemia ori lipsa de calciu, se manifesta prin
In contextul de astazi zaharul alb, rafinat, ar putea fi clasificat drept un “nou drog”, potrivit medicilor din vestul Europei, iar aceasta doar din pricina amenintarilor majore pe care le aduce organismului.
Intr-o perioada cand oamenii pun pret tot mai mult pe sanatate dar produsele alimentare devin, ironic, din ce in ce mai “nesanatoase”, se naste intrebarea: ce optiuni viabile raman? Nu este scopul acestui articol de a face o lista alba si una neagra, care sa clasifice alimentele dupa tipologia si utilitatea lor.
In zilele noastre laptele conventional a devenit o optiune, ca oricare produs de origine animala. Foarte multe persoane, din cauza intolerantei la lactoza, sau a anumitor principii sanatoase de viata adoptate simt nevoia sa-l substituie cu produse
De sărbători, alege pentru cei dragi un cadou care să aibă grijă de sănătatea lor. Îţi propunem periuţele electrice, ediţii limitate, de la Oral-B: pentru doamne şi domnişoare –periuţa electrică roz (Professional Care 1000), iar pentru domni, periuţa electrică neagră (Professional Care Black 7000).
Oamenii preocupati de sanatate evita sa consume zahar deoarece acesta constituie un aliment vaduvit de proprietati prin procesarea industriala.S-a constatat ca pe masura ce zaharul a fost adoptat in alimentatie s-a ajuns ca in tarile dezvoltate aproximativ 95% din populatie sa se confrunte cu afectiuni ale danturii.
Uleiul de peste este cunoscut la scara mondiala drept un ingredient “minune”. Deseori nutritionistii il recomanda tinand seama de beneficii si mai putin de riscuri, in ciuda studiilor care au tras si semnale de alarma.