Importanta supelor in alimentatie
In functie de arealul geografic, de conditiile climatice, si nu in ultimul rand de traditia culinara a fiecarui popor, supa se poate bucura de o atentie mai mare sau mai mica.
In functie de arealul geografic, de conditiile climatice, si nu in ultimul rand de traditia culinara a fiecarui popor, supa se poate bucura de o atentie mai mare sau mai mica.
Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.
Aztecii considerau ca boabele de porumb provin de la astrul zilei, care, in bunatatea sa, a facut sa ploua cu boabe de porumb necesare nevoilor zilnice ale omului.
Din noianul de beneficii ale strugurilor care s-au copt indelung la soare, nimic nu se compara probabil cu dulceata rezultata din prepararea mustului. Urmele arheologice demonstreaza ca prepararea bauturilor non-alcoolice sau alcoolice, pe baza de strugure, nu le era straina inaintasilor nostri.
Toamna si-a intrat in drepturi, venind cu bogatia de fructe si legume proaspete, dar si cu “alaiul” de virusuri si depresii. Pentru a face fata fluctuatiilor de temperatura, frigului, umezelii si infectiilor respiratorii specifice acestui sezon¸ organismul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere.
Dovleacul este o leguma saraca in calorii, dar bogata in fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, si recomandata pentru controlul colesterolului si reducerea greutatii corporale. Dovleacul a inceput sa fie folosit acum cateva milenii drept remediu impotriva unor afectiuni precum abcesul pulmonary si dependenta de opiu.
Lipsa somnului, stresul, fluctuatiile de temperatura si alimentatia dezechilibrata sunt principalii factori care slabesc imunitatea. Toamna, din cauza schimbarilor petrecute in natura, organismul are de infruntat intotdeauna o presiune mai mare.
Tristetea instalata odata cu venirea toamnei ar putea fi in unele cazuri mai mult decat o simpla stare de spirit trecatoare. De cele mai multe ori, aceasta semnaleaza prezenta bolii cunoscute sub numele de astenie.
Se spune ca atunci cand simti nevoia de a manca intre mesele principale ale zilei trebuie sa-ti “pacalesti” foamea cu ceva. Numai ca acest lucru poate fi periculos pentru cei care se tem la gandul kilogramelor in plus.
Indiferent in ce perioada a anului ne-am afla, cafeaua se numara printre cele mai consumate bauturi. Acest fapt dovedeste ca putini sunt cei care se gandesc sa tina cont de riscurile, mai mari sau mai mici, pe care le implica in functie de anotimp.