Din punct de vedere calendaristic, august este ultima luna de vara, iar lucrul acesta se cunoaste si din alimentele sanatoase ce ne sunt puse inainte. In aceasta perioada, chiar si fara ca cineva sa-si propuna a urma o dieta riguroasa, devine mai sanatos datorita alimentatiei de sezon bogate in produse naturale.
Vara este sezonul in care toata lumea vrea sa slabeasca pentru a arata si a se simti mai bine in propria piele. Exercitiile fizice sunt permise, insa numai cu anumite restrictii, fie dimineata devreme, fie seara dupa apusul soarelui.
Constituind o sursa importanta de vitamine si minerale, citricele au facut in mod firesc deliciul oamenilor vreme de sute de ani. Plantele din grupa citricelor sunt arbusti fructiferi dintre care cei mai raspanditi ca plante de interior sunt lamaiul, mandarinul si portocalul.
Una dintre legile elementare enunatate de nutritionisti spune ca in timpul sezonului cald alimentatia noastra ar trebui sa contina mai mult decat oricand produse naturale cu efect racoritor si hidratant.
Daca te dor frecvent oasele, ai probleme cu vederea, ti-e somn ziua, obosesti repede, te confrunti permanent cu senzatia de sete, o posibila cauza - pe care trebuie sa o iei in calcul - este carenta de vitamina D.
Pentru ca de anotimpul estival trebuie sa se bucure atat cei mari cat si cei mici, in aceste zile este foarte important sa cunostem retetele cu care ne putem delecta impreuna, indiferent de varsta.
In perioada sezonului estival, nu trebuie sa tinem cont doar de ceea ce ne face bine ci si de lucrurile care ne-ar putea face rau. Produsele alimentare au dezavantajul ca poseda ambele valente, calitatea pozitiva sau negativa a acestora fiind dictata de anumiti factori externi.
Insolatia reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni ale sezonului estival. Persoanele care sufera de insolatie se confrunta cu dureri de cap, stari de lesin, epuizare, arsuri la nivelul pielii, convulsii si in cazuri extreme cu halucinatii, aparute pe fondul nerespectarii unor reguli minime de precautie.