Cu ce produse alimentare trebuie sa fim precauti vara?
In perioada sezonului estival, nu trebuie sa tinem cont doar de ceea ce ne face bine ci si de lucrurile care ne-ar putea face rau. Produsele alimentare au dezavantajul ca poseda ambele valente, calitatea pozitiva sau negativa a acestora fiind dictata de anumiti factori externi.
In acest sens, putem preciza prospetimea lor. Din pacate, se intampla frecvent ca vanzatorii sa ascunda adevarul privitor la vechimea alimentelor si la perioada pe care acestea au petrecut-o in conditii caniculare, nu tocmai grozave.
Astfel ca, nu ne ramane decat sa invatam noi insine cum trebuie sa deosebim alimentele bune de cele care ne-ar putea cauza o toxiinfectie . Prima regula de baza este sa facem cumparaturile, pe cat posibil, din supermarketuri sau alte surse care ofera garantia calitatii. Daca, totusi, acest lucru nu se poate din varii motive, tineti seama de sfaturile care urmeaza.
Pe timpul verii este aproape imposibil sa nu remarci cand produsele din patiserie cu umplutura de branza, smantana sau alte creme nu mai sunt proaspete. Prin urmare poti sa dai de un produs care, desi are un termen de valabilitate inca activ, poate fi expirat.
Pe timpul verii, pericolul ca laptele sau produsele lactate pe care le cumparam sa nu fie intr-o stare buna, este foarte mare. De aceea, ele ar trebuie cumparate doar din magazin. Trebuie sa atii ca branza de vaci ai laptele resprezinta un mediul perfect pentru bacterii, de aceea ar trebuie sa reduci din consumul de lactate, pe timp canicular.
Caldura afecteaza, de asemenea, ouale pe care le consumi la micul dejun. Pentru a depista daca oul este proaspat, in afara de termenul de valabilitate, poti pune un ou intr-un vas cu apa: daca oul s-a dus la fundul vasului, atunci il piti consuma fara nicio grija, in caz contrar arunca-l la gunoi.
Tarabele cu pesti ar trebui sa fie o zona tabu in timpul verii. Chiar daca vanzatorul insista ca are cel mai proaspat peste, mai bine nu risca. Daca, totusi ai pofta de peste, te sfatuim inainte de a cumpara sa arunci o privire atenta la aspectul acestuia. Branhiile pestelui proaspat trebuie sa fie de culoare rosie, nu maro, ochii trebuie sa fie clari si luminosi.
Sursa foto: articles.mercola.com
I. C.
Articole asemănătoare
-
Cu ce sa ne “pacalim” foamea intre mese?
Se spune ca atunci cand simti nevoia de a manca intre mesele principale ale zilei trebuie sa-ti “pacalesti” foamea cu ceva. Numai ca acest lucru poate fi periculos pentru cei care se tem la gandul kilogramelor in plus.
-
Gradinaritul in luna noiembrie
Daca pana acum soarele a mai trimis raze de caldura peste gradini, odata cu debutul lunii noiembrie trebuie sa ne asteptam la caderea brumelor groase si a promoroacei.
-
Ce trebuie sa stim despre productia alimentelor de baza
Din nefericire in ziua de astazi ne pandesc foarte multe boli extrem de grave, care se formeaza din cauza chimicalelor injectate in alimente. Paradoxal aceste alimente sunt mai accesibile bugetului multora dintre noi, pe cand alimentele BIO, deci cu alte cuvinte cele sanatoase, sunt mult mai scumpe nu la indemana oricui.
-
Cocktail cu cafea
Un cocktail cu cafea savuros nu trebuie sa lipseasca de pe masa in serile speciale in care stati cu prietenii de vorba.
-
Cand trebuie sa mancam fructele?
Cu totii am auzit in nenumarate randuri prin intermediul mijloacelor mass media recomandarile sosite din partea medicilor nutritionisti conform carora din dieta noastra zilnica nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele.