Suc de pepene rosu si capsuni pentru toate varstele
Pentru ca de anotimpul estival trebuie sa se bucure atat cei mari cat si cei mici, in aceste zile este foarte important sa cunostem retetele cu care ne putem delecta impreuna, indiferent de varsta. Surprinde-ti copiii cu un suc racoritor, savuros si bogat in vitamine, obtinut din pulpa proaspata de pepene rosu si capsuni.
Pentru patru portii ai nevoie de:
un pepene rosu
o jumatate de kg de capsuni
o lingura de miere
doua linguri de zeama de lamaie
o sticluta de esenta de vanilie
o banana
cinci cuburi de gheata
patru felii de lime
In mai putin de un sfert de ora, parcurgand doar 4 etape, sucul de pepene rosu si capsuni va fi gata.
1. Curata pepenele rosu de coaja si samburi si taie-l cuburi.
2. Spala capsunile, arunca coditele si taie-le pe jumatate.
3. Curata banana si taie-o rondele medii.
4. Arunca in blender fructele, mierea, zeama de lamaie, vanilia si cuburile de gheata si amesteca.
In barurile exclusiviste, sucul se serveste in cupe inalte, decorate cu cate o felie de lime.
Sursa foto: simplyrecipes.com
I. C.
Articole asemănătoare
-
Cocktail de vara cu menta, sirop de pepene galben si gin
Pentru siropul de pepene galben alegeti un fruct bine copt, parfumat, taiati miezul in bucati potrivite, pe care le puneti apoi in aparatul de suc sau in mixer. Se trece prin sita si se poate pastra la frigider pentru cel mult trei zile.
-
Salata cu pepene rosu si bacon
Indrazneata si originala, combinand dulceata proaspata a miezului de pepene rosu, tinut la rece, cu baconul bine prajit, crocant si aromat.
-
Salata de fructe cu pepene si fructe de padure
O reteta pentru o salata plina de arome, ce se pregateste cu un amestec de miez de pepene rosu si galben, parfumat si dulce, si cu fructe de padure proaspete sau congelate. Se serveste cu sosul cat mai rece pentru un desert savuros.
-
Smoothie cu pepene rosu si banana
Daca vreti sa va bucurati de gustul de pepene rosu intr-un smoothie racoritor si plin de vitamine.
-
Suc de pepene cu piper negru si citrice
Un suc de vara indraznet, plin de vitamine, cu gust dulce-acrisor si note picante. Se bea cat mai rece, cu gheata.