Sos picant cu ardei iute si usturoi
O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.
O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.
Un sos de inspiratie asiatica, aromat si dulce-acrisor, bun pentru retete cu orez, legume fierte sau coapte, carne de pui sau porc, etc.
Bun pentru o gama larga de retete, carora le da o savoare de inspiratie mediteraneana, este un sos usor de pregatit acasa, pentru care veti folosi masline mari, aromate si delicioase.
O reteta pentru un sos in care gustul dulce intalneste iuteala ardeilor (alegeti soiul preferat). Perfect pentru cei care prefera mancarea picanta si care vor o schimbare fata de sosurile clasice. Gata in scurt timp, poate fi pastrat la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 3-4 saptamani.
Un sos delicios, cu note exotice, pentru salate si peste, dar si pentru o portie de legume gratinate sau fierte.
Bun pentru deserturi diverse, inghetata, placinte sau, de ce nu, pentru o da note exotice, tropicale, unei bucati de carne de pui sau porc, este un sos relativ usor de pregatit, dulce si aromat. Poate fi folosit ananas proaspat sau pentru o aroma mult mai dulce ananas la cutie.
Un sos dulce-acrisor pentru salate sau carnea de pui (daca va plac aromele neobisnuite) sau, de ce nu, pe un desert sau o portie de inghetata. Poate fi pregatit si intr-o varianta usor picanta.
Un sos picant, dens, cremos, bun pentru fripturile de porc sau pasare.
Un sos pentru salata daca vreti o reteta care aminteste de un pesto de calitate, putand fi folosit si pentru paste sau, de ce nu, legume la cuptor. Poate fi pastrat pentru cateva zile la frigider, intr-un borcan inchis ermetic.
Un sos cu note mediteraneene si gust complex, acrisor, bun pentru o gama larga de preparate.