Retete culinare. Ciorba cu de toate.
Pastarnac, telina, boabe de porumb si cate si mai cate pentru o ciorba... cu de toate !
Pastarnac, telina, boabe de porumb si cate si mai cate pentru o ciorba... cu de toate !
Castravetii se consuma in salate sau simpli, taiati felii sau cubulete. Doza recomandata este de macar 200 de grame pe zi cu un aport de 20 kcal la 100 g, fier, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, vitaminele B si C.
Cu un grapefruit roz, putin unt, zahar si scortisoara puteti obtine un desert ce va fi cu siguranta foarte apreciat.
Printre numeroase variante de salate va recomandam si o salata... calda. Aveti nevoie de ardei rosu, dovlecei, cateva buchetele de brocoli, condimente.
Ingrediente : porumb, morcovi, ardei rosu, ardei verde. Morcovul se taie rondele iar ardeii se taie fasii, pe lungime.
O reteta de supa cunoscuta de dinaintea Razboiului de Independenta si gasita intr-o carte de retete din secolul XIX este cea a Supei Regale.
Varza de Bruxelles cu sos alb, preparat din lapte, unt, faina si smantana. O retea simpla, sanatoasa si plina de vitamine si minerale.
Se topesc 3 linguri de unt intr-o oala mai mare. Se adauga prazul si morcovul si se lasa 5 minute in unt. Apoi se toarna 1 litru de supa cu aroma de pui, marar proaspat, sare, piper si foi de dafin. Cartofii taiati cubulete se adauga in momentrul in care supa incepe sa fiarba.
Un amestec de fructe, o explozie de arome dulci
Maslinele sunt sursa zilnica de fier, vitamina E, cupru, fibre si grasimi monosaturate. De asemenea, consumul de ulei de masline este benefic organismului datorita continutului bogat in acizi grasi monosaturati si antioxidanti.