Starea de sanatate se citeste in aspectul pielii
Pielea este unul dintre cei mai elementari indicatori care oglindesc starea de sanatate a organismului. Cand este prea uscata, uleioasa ori cand prezinta inflamatii sub forma de acnee, ceva nu
Pielea este unul dintre cei mai elementari indicatori care oglindesc starea de sanatate a organismului. Cand este prea uscata, uleioasa ori cand prezinta inflamatii sub forma de acnee, ceva nu
Anghinarea este unul dintre cele mai generoase daruri pe care ni le pune la dispozitie natura. Fiarta, preparata la abur sau consumata cruda in salata, cu putin ulei de masline si cativa stropi de otet balsamic, ea contribuie esential la sanatatea organismului.
Tamus communis este dupa cum indica si numele o planta adesea intalnita in partile noastre, ce creste la marginea padurilor, in luminisuri si uneori pe marginea drumurilor de tara.
Vulturica (hieracium pilosella) este o planta perena din familia Compositae, cu petale galbene sau portocalii, care se remarca atat prin frumusetea sa cat si prin calitatile terapeutice pe care le poseda.
Din cele 16.000 de plante medicinale folosite de oameni pe Glob, in Romania exista 700 de plante medicinale spontane sau cultivate, ocupand primul loc in lume in acest domeniu.
Scorusul de munte sau sorbul pasaresc este o planta care-si are radacinile atat in sens propriu cat si figurat in pamantul batranului continent european.
Pirul (Agropyrum repens) este o planta ierboasa asemanatoare cu graul, care spre deosebire de ruda sa nu face decat sa produca neplaceri agricultorilor din cauza extinderii rapide si a radacinilor care invadeaza solul pana la adancimi mari.
Ghintura nu este doar una dintre florile pe care iti face placere sa le admiri la marginea padurilor, este o planta medicinala redutabila care si-a rasfrant beneficiile asupra intregi generatii de oameni suferinzi.
Planta face parte din flora spontana a tarii noastre si este considerata semi-parazita fiindca se dezvolta numai in compania altor specii de la care primeste o parte din nutrienti.
Putin cunoscuta chiar si in randul specialistilor, planta numita papalau, cireasa ovreiului sau maselare a cunoscut o utilizare indelungata in sanul medicinei populare.