Citeste articole din "Ghid practic"

  • Ingrijirea legumelor in timpul iernii

    Ingrijirea legumelor in timpul iernii

    Legumele sunt solicitate in tot timpul anului, atat vara cat si iarna. Fiind frig si inghet, productia de legume pentru sezonul de iarna se poate obtine numai in rasadnita calda, cu specii mai rezistente la frig si mai putin pretentioase fata de lumina.

  • Defecte frecvente ale vinului de casa

    Defecte frecvente ale vinului de casa

    Prin defectele vinului se inteleg acele modificari negative in compozitia si calitatea vinului care au ca efect deprecierea si pierderea capacitatii de consum. Spre deosebire de boli ele nu sunt provocate de microorganisme ci de cauze de ordin fizico-chimic.

  • Povestea bradului de Craciun

    Povestea bradului de Craciun

    In cea din urma luna a fiecarui an bradul devine unul dintre elementele decorative cele mai importante pentru neamurile crestine.

  • Tehnica degustarii vinului

    Tehnica degustarii vinului

    Insusirea de a aprecia prin degustare vinurile este o obligativitate a oricarui consumator sau producator de vin. Prin degustare se apreciaza calitatea vinului, se stabileste exactitatea masurilor si interventiilor tehnologice.

  • Bolile vinurilor. Otetirea si amareala vinului

    Bolile vinurilor. Otetirea si amareala vinului

    Responsabila pentru otetirea vinului este o bacterie ce provoaca la suprafata vinului o pelicula fina, de culoare albicioasa, uniforma. Cu timpul aceasta pasla se destrama si se depune la fundul vasului, formand asa-zisul "cuib de otet".

  • Bolile vinurilor. Floarea vinului.

    Bolile vinurilor. Floarea vinului.

    Bolile vinurilor constau in modificari negative in compozitie si calitate, produse de microorganisme patogene care au ca efect alterarea vinului.

  • Armonizarea vinurilor cu mancarurile la masa

    Armonizarea vinurilor cu mancarurile la masa

    Inceputul viticulturii pe teritoriul tarii noastre se pierde in negura timpului. Din unele scrieri antice aflam ca stramosii geto-daci cunosteau deja procesul de obtinere a vinului. Homer de pilda aminteste in a doua jumatate a secolului al VIII-lea i. Hr., in epopeea Iliada, ca "razboinicii greci s-au dus in Tracia sa gaseasca vinul".

  • Gradinile au farmec si toamna

    Gradinile au farmec si toamna

    Cand se vorbeste despre gradina si despre activitatile conexe cei mai multi dintre noi se gandesc la balsamul si candoarea florilor de primavara.


Warning: fopen(cache/135c5825cc34339e0038adb3a02daec7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139