Placinta cu nuci
Ingrediente 400 g faina 200 g unt 3 oua 4 linguri zahar 1plici pra de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie) 200 g nuci pisate 150 g gem 200 g zahar vanilie
Ingrediente 400 g faina 200 g unt 3 oua 4 linguri zahar 1plici pra de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie) 200 g nuci pisate 150 g gem 200 g zahar vanilie
Ingrediente 6 mere mari 250 g smochine 1/2 lingurita scortisoara coaja de lamaie
Ingrediente 3 albusuri, 200 g de zahar pudra, 50 g de nuci, 2 pachete de zahar vanilat, 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet.
Ingrediente 1,50 kg capsune, 100 g frisca, 250 g zahar, 100ml coniac (rom), 25 ml lichior de cirese.
Ingrediente: un dovleac de 1,5 kg, 500 gr zahar, 100 gr nuci
Ingrediente Pentru aluat: 750 g faina, 250 g unt, 250 ml smantina, 100 g zahar, 2 oua si un galbenus, 1 plic praf de copt, coaja rasa de lamiie.
Ingrediente 6 oua mari, 150 g faina, 150 g zahar, 150 g unt, 1/2 kg cirese, visine, caise sau piersici (zmeura, capsunele, strugurii sunt prea zemoase), 20 ml rom, 30 g gris sau pesmet, zahar vanilat.
Ingrediente: Patru-cinci mere, patru-cinci linguri nuci tocate, trei-patru linguri zahar pudra, un pumn de stafide muiate, coaja si zeama de la o lamiie
Ingrediente 500 gr cartofi, 30 gr unt, 300 gr carne tocata ( poate fi pui, vita, porc), o ceapa, taiata marunt, doi morcovi mari, taiati rondele, o lingurita de Vegeta diluata in 150 ml apa calda, un ardei gras, taiat in feliute, doi catei de usturoi, taiat marunt, piper, doua linguri ulei.
Ingrediente Un kg zahar, 600 ml apa, o lingurita suc de lamiie, doua lingurite drojdie uscata, 60 ml apa, 250 gr faina (2 cani si 1/4), un ou, 1/3 lingurita sare, 100 gr ulei