Placinta cu nuci
Ingrediente:
400 g faina
200 g unt
3 oua
4 linguri zahar
1 plic praf de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie)
200 g nuci pisate
150 g gem
200 g zahar
vanilie
Mod de preparare:
Se face un aluat din faina, unt 3 galbenusuri, 4 linguri zahar si un plic praf de copt. Se imparte coca in doua si de intind doua foi.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina si se aseaza in ea una din foi care se unge cu un strat subtire de gem, apoi se pune umplutura de nuci peste care se aseaza a doua foaie. Se introduce in cuptorul deja incins si se coace la foc potrivit.
Umplutura de nuci se prepara astfel: 250 g nuci bine pisate se amesteca cu 200 g zahar, 3 albusuri batute spuma, coaja de lamaie, vanilie, apoi se aseaza uniform deasupra foii unse cu gem.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Placinta cu praz si branza
O placinta buna pentru o servi la birou alaturi de o cana cu ceai cald sau cu lapte batut este placinta cu praz si branza.
-
Tort de nescafe cu nuci
Un desert pe care il puteti pregati pentru o aniversare este tortul de nescafe cu nuci. Petru a-l prepara, ingredientele necesare le descoperiti mai jos:
-
Briose cu nuci maruntite si ghimbir
Pentru diminetile friguroase si nu numai, incalziti-va alaturi de un ceai cald si cateva briose delicioase cu nuci maruntite si ghimbir.
-
Placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata
Pentru o seara placuta, puteti completa meniul cu o prajitura apetisanta: placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata.
-
Placinta cu tofu si dovleac
Cautand si experimentand noi retete culinare, incet incet incepeti sa va cufundati si mai mult in arta gatitului si, implicit, sa va specializati in realizarea delicateselor pentru cei dragi. Va propunem un desert realizat cu tofu: placinta cu tofu si dovleac.