Placinta ciobaneasca
Ingrediente:
500 g cartofi
30 g unt
300 g carne tocata (poate fi pui, vita, porc)
1 ceapa, taiata marunt
2 morcovi mari, taiati rondele
1 lingurita de Vegeta diluata in 150 ml apa calda
1 ardei gras, taiat in feliute
2 catei de usturoi, taiati marunt
piper
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert ca pentru piure. In tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa. Peste un minut se adauga carnea tocata, morcovul, ardeiul gras si vegeta. Se acopera si se lasa pe foc mediu 15-20 minute. Cartofii fierti se paseaza impreuna cu untul si un praf de sare, facand un piure mai consistent. In tava se aseaza continutul tigaii si se acopera cu piureul de cartofi. Se lasa la cuptor 20-25 de minute la foc mediu (180 grade Celsius).
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Tiropitakia, placinta greceasca cu iaurt
Ca bucataria greceasca se distinge prin savoare si prospetime nu este o noutate. Tiropitakia, reteta de placinta cu aluat de iaurt pe care o vom prezenta in continuare constituie o delicioasa dovada.
-
Placinta cu carne de pui si anghinare
O reteta gustoasa preparata la cuptor va va incanta simturile imediat ce o veti gusta. Va invitam sa pregatiti reteta de placinta cu carne de pui si anghinare.
-
Placinta cu praz si branza
O placinta buna pentru o servi la birou alaturi de o cana cu ceai cald sau cu lapte batut este placinta cu praz si branza.
-
Placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata
Pentru o seara placuta, puteti completa meniul cu o prajitura apetisanta: placinta cu morcovi, gutui si sos de ciocolata.
-
Placinta cu tofu si dovleac
Cautand si experimentand noi retete culinare, incet incet incepeti sa va cufundati si mai mult in arta gatitului si, implicit, sa va specializati in realizarea delicateselor pentru cei dragi. Va propunem un desert realizat cu tofu: placinta cu tofu si dovleac.