Placinta cu carne de pui si anghinare
O reteta gustoasa preparata la cuptor va va incanta simturile imediat ce o veti gusta. Va invitam sa pregatiti reteta de placinta cu carne de pui si anghinare.
Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g faina alba
1/2 plic de drodjie
3 linguri de ulei de masline extravirgin
apa
sare
piper
Pentru umplutura:
300 g piept de pui
5 bucati de anghinare
1 ceapa mica
2-3 linguri de smantana
1 ou
zeama de la 1 lamaie
1 lingura de parmezan
3 linguri de ulei de masline extravirgin
1/2 legatura de patrunjel
sare
piper
Se realizeaza astfel:
Faina se amesteca cu drojdia.
Se pun un praf de sare si unul de piper.
Se cern apoi.
Se pune si uleiul de masline.
Se adauga si putina apa calduta.
Se framanta bine acest aluat, pe o planseta presarata cu faina.
Cand se obtine un aluat elastic, se lasa un timp sa se odihneasca.
Anghinarele se curata.
Se pun apoi in apa acidulata cu zeama de lamaie.
Pieptul de pui se taie cubulete.
Ceapa se toaca marunt.
Se pune la calit ceapa intr-o tigaie cu ulei incins.
Se lasa pana devine moale.
Bucatile de anghinare se taie in sferturi.
Apoi se pun peste ceapa.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se presara si patrunjelul tocat.
Cand bucatile de anghinare sunt facute, se adauga si cubuletele de piept de pui.
Se mai lasa 3 minute pe foc.
Oul si smantana se bat intr-un castron.
Se pune si parmezanul ras.
Se amesteca.
Amestecul rezultat se pune peste pui.
Se intinde foaia intr-o forma rotunda cu peretii inalti.
Se inteapa aluatul.
Se pune apoi umplutura obtinuta.
Se pliaza aluatul peste umplutura.
Placinta rezultata se da la cuptor.
Se lasa timp de 20 de minute.
Cand este gata coapta, placinta cu pui si anghinare se serveste imediat.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Tocanita cu carne de vitel si legume
O mancare romaneasca plina de gust, cu care ii veti incanta cu siguranta pe cei dragi, astfel incat va vor aduce numai cuvinte de lauda este tocanita cu carne de vitel si legume.
-
Salata hranitoare de iarna cu carne de vita si spanac
O salata hranitoare pentru sezonul rece este binevenita in orice moment al zilei. De aceea va propunem sa pregatiti salata de iarna cu carne de vita si spanac.
-
Cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor
O mancare plina de gust se poate pregati si rapid. Va propunem astfel reteta de cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor.
-
Ciulama cu carne de pui si ciuperci
O mancare apetisanta pentru o masa de pranz poate fi reteta de ciulama cu carne de pui si ciuperci. Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:
-
Mancare de mazare cu carne de vita si ciuperci
O mancare rapida si delicioasa este cea de mazare cu carne de vita si ciuperci. Ingredientele necesare pentru preparare le gasiti mai jos: