Vin rosu cu mirodenii si rodie
Ingrediente:
½ cana apa
½ cana zahar
1 varf lingurita cuisoare
coaja de portocala taiata rondele pentru décor
o rodie
o sticla de vin rosu
Mod de preparare: se taie rodia in doua si se stoarce sucul de la jumatate, pastrand samburii de la cealalalta. Intr-o craticioara se pune la fiert apa, zaharul, cuisoarele, coaja de portocala si samburii de rodie, amestecand usor pe foc mediu pana cand zaharul se dizolva. Siropul fierbinte se toarna apoi printr-o sita fina peste vinul rosu, pus intr-un bol sau o carafa de sticla, adaugand la final si sucul de la jumatate de rodie. Se poate servi rece, dupa ce a fost tinut la frigider sau fierbinte, reincalzit la microunde sau pe aragaz.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Vin fiert cu fructe de padure
O reteta clasica pentru serile reci de iarna, o cana cu vin rosu fiert, aromat si dulce, care capata note fructate si proaspete datorita unui ingredient surpriza.
-
Vin rosu fiert cu stafide si brandy
Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.
-
Vin rosu cu mirodenii
O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.
-
Vin fiert cu mirodenii si coniac
Un vin fiert rosu cu scortisoara si cuisoare este o bautura clasica pentru zilele reci de iarna, dar cu putin coniac (sau brandy) va capata arome si note noi.
-
Vin fiert cu mirodenii si cacao
O varianta de vin fiert dulce, cu multe arome si anuntand atmosfera sarbatorilor de iarna.