Vin fiert cu portocala si mirodenii
Ingrediente:
2 portocale
2 sticle vin rosu
1 sticla vin alb
¼ cana brandy sau coniac
½ lingura ghimbir proaspat ras
3 batoane de scortisoara
½ lingurita cuisoare macinate
2 linguri zahar brun
Mod de preparare: se curata si se storc portocalele, iar sucul se pune intr-o cratita. Se toarna deasupra vinul rosu si cel alb, amestecand usor, se adauga coaja de portocala taiata fasii (pe cat posibil fara partea alba), ghimbirul, scortisoara si cuisoarele, zaharul brun, lasand totul la fiert pe foc mediu. Se amesteca periodic, lasand aromele sa se amestece, fara a lasa amestecul sa dea in clocot, pentru cel putin 30 de minute. Se lasa la racit, se gusta si se mai poate pune zahar daca este nevoie, completand cu brandy sau coniac dupa gust. Se va servi cald.
Foto: pdpics.com
Articole asemănătoare
-
Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii
Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.
-
Cidru fierbinte cu rom si mirodenii
O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.
-
Vin rosu fiert cu stafide si brandy
Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.
-
Vin rosu cu mirodenii
O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.
-
Vin fiert cu cidru si mirodenii
O cana de vin fiert cu cidru (care adauga un plus de prospetime acida) si bourbon, cu aromele mirodeniilor in fundal, poate fi alegerea perfecta intr-o seara rece de iarna.