Tartine cu branza de capra si vinete
Ingrediente:
4 felii de paine integrala
2 vinete mici
2-3 catei de usturoi tocati
sucul de la o lamaie
100 g branza proaspata de capra
seminte de pin putin prajite
ulei de masline
sare, piper
1 legatura de busuioc
Mod de preparare: vinetele se spala, se taie in jumatati pe lung, se condimenteaza cu putina sare si piper negru, apoi se pun in cuptorul incins la 220 de grade intr-o tava mica. Se lasa 10-15 minute pana se inmoaie bine, apoi se scot, se lasa putin la racit, iar miezul copt se amesteca bine cu usturoiul, sucul de lamaie si busuioc tocat dupa gust. Feliile de paine integrala se prajesc usor in cuptor, se ung apoi cu amestecul de miez de vanata si apoi cu un strat egal de branza de capra. Se presara deasupra seminte de pin, cateva frunze tocate de busuioc, putin ulei de masline. Este o gustare ce se poate servi rece sau reincalzita.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Tartine cu branza de capra si patrunjel
Un aperitiv pentru o zi calduroasa, cu gust proaspat, gata imediat si delicios alaturi de un pahar de limonada rece.
-
Tartine cu dovlecei si branza de capra
Un aperitiv proaspat si gustos pentru zilele calduroase de vara, contrastul dintre branza de capra si cel aparent neutru de dovlecel deschide apetitul si racoreste.
-
Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra
O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.
-
Aperitive gustoase. Ciuperci umplute cu branza de vaci si marar
Un aperitiv simplu si sanatos, pentru o zi agitata, poate fi reteta de ciuperci umplute cu branza de vaci si marar.