Tartine cu branza de capra si patrunjel
Ingrediente:
200 g branza de capra sfaramata
3 linguri patrunjel verde tocat
3-4 catei de usturoi tocati fin
1 varf de lingurita fulgi de ardei iute
1 varf de lingurita sare
piper negru macinat
4 linguri ulei de masline
felii de bagheta prajite usor sau felii de paine prajita taiate in jumatate
Mod de preparare: branza se sfarama, se amesteca bine intr-un bol cu uleiul de masline, patrunjelul si usturoiul, sarea si putin piper, fulgii de ardei iute, mixand totul pana cand compozitia este omogena. Se tine la rece pentru cel putin o ora, apoi se serveste ca aperitiv pe felii de bagheta prajite usor. Se mai poate presara deasupra putin patrunjel verde.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra
O reteta pentru o salata in care mandarinele, cu gustul dulce si aromat, intalnesc savoarea unei branze de capra de calitate, ceapa rosie taiata subtire si salata verde proaspata, racoritoare.
-
Tartine cu dovlecei si branza de capra
Un aperitiv proaspat si gustos pentru zilele calduroase de vara, contrastul dintre branza de capra si cel aparent neutru de dovlecel deschide apetitul si racoreste.
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.
-
Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra
O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.