Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
6-8 mere
zeama si coaja rasa de la o lamaie
6 linguri de branza de vaci
3 oua
5 linguri de zahar
2 linguri de nuci macinate
1 lingura de gris
2 linguri de unt netopit
sirop de fructe
pesmet
12/ pliculet de praf de copt
Modul de preparare:
Merele se spala si se curata de coaja.
Se taie in patratele.
Se stropesc apoi cu zeama de lamaie, pentru a-si pastra culoarea.
Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile.
Se pune si zaharul peste.
Se presara si coaja rasa de lamaie.
Se mai pun nucile macinate, grisul si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Separat, albusurile se bat spuma.
Apoi se amesteca cu merele.
Compozitia aceasta se adauga peste cea de branza.
O tava se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
Compozitia rezultata se rastoarna in tava.
Untul ramas se taie in bucati mici si se pune deasupra.
Se coace la foc potrivit.
Cand este gata, se serveste fierbinte, ornat cu sirop de fructe parfumate.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cartofi cu umplutura de branza de vaci
In loc de cartofi la cuptor cu branza de vaci puteti incerca o varianta putin mai dificila (secretul reusitei este sa alegeti cartofi mari, dar si de calitate), dar mai gustoasa.
-
Aperitive gustoase. Ciuperci umplute cu branza de vaci si marar
Un aperitiv simplu si sanatos, pentru o zi agitata, poate fi reteta de ciuperci umplute cu branza de vaci si marar.
-
Salata de mar cu branza de capra si andive
O salata cu un gust bun este binevenita in orice moment al zilei, fie ca sunteti acasa ori la lucru. Pentru a va bucura de acest gust, va propunem sa pregatiti salata de mar cu branza de capra si andive.
-
Aperitiv cu branza de vaci si smantana
Incepeti dimineata in forma maxima, mancand un aperitiv sanatos. Va propunem un aperitiv cu branza de vaci si smantana.
-
Placinta cu branza de vaci si stafide
Placinta cu branza de vaci si stafide este o placinta pe care ati incercat-o, cu siguranta, macar o data. Acum, a venit momentul sa o preparati si la dumneavoastra acasa, pentru a va incanta musafirii.