Cartofi cu umplutura de branza de vaci
Ingrediente:
doua kilograme de cartofi mari, sanatosi, fara pete sau parti stricate
250 g branza de vaci
doua oua
50 g branza de oaie
50 ml lapte proaspat
100 ml smantana
100 g cascaval
50 g unt
o legatura de marar
boia de ardei dulce sau iute, dupa gust
50 g paine alba
Mod de preparare: cartofii se spala bine si se pun la fiert cu coaja in apa sarata. Se lasa pana cand sunt pe jumatate fierti, se scot, se curata de coaja si la mijloc se scobesc cu grija folosind o lingurita sau varful unui cutit. In alt vas pregatiti umplutura pentru cartofi din branza de vaci care se amesteca bine cu cea de oaie, mararul tocat, miezul scos din cartofi si cam jumatate din smantana. Se mai pune paine alba bine inmuiata in lapte, un ou intreg, sare, putin piper daca va place, boiaua dulce sau iute. Cand compozitia este omogena, fluida, se umplu pe rand cartofii scobiti, ci multa grija, ca sa nu se rupa. Se pun intr-o tava (sau doua, dupa dimensiuni) si deasupra fiecaruia se presara cascaval ras, bine mixat cu al doilea ou batut. Se baga in cuptorul deja incins si se tin 15-20 de minute, nu mai mult, pentru ca deja cartofii sunt pe jumatate fierti. Se servesc fierbinti, ca fel principal, turnandu-se deasupra smantana.
Foto: gradinamea.ro
Articole asemănătoare
-
Tartine cu dovlecei si branza de capra
Un aperitiv proaspat si gustos pentru zilele calduroase de vara, contrastul dintre branza de capra si cel aparent neutru de dovlecel deschide apetitul si racoreste.
-
Aperitiv cu prune si branza de capra
Un contrast inedit intre gustul de branza si cel dulce acrisor de pruna.
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
-
Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.