Hipotiroidismul este cea mai comuna disfunctie a glandei tiroide si cel mai des ea este intalnita la femei si batrani. Potrivit studiilor epidemiologice efectuate asupra populatiei din anumite regiuni ale lumii soia nu este un aliment recomandat pentru cei care au aceasta afectiune.
In timpul digestiei proteinele alimentelor sunt descompuse in cei 20 de aminoacizi care sunt caramida de baza in construirea propriilor proteine ale unui organism.
Fructele si legumele au calorii putine si ofera foarte multe beneficii organismului. Cu cat sunt mai proaspete cu atat mai bine. Daca v-ati hotarat sa adoptati o alimentatie care sa va aduca starea sanatoasa de bine pe care o cautati de mult timp trebuie sa nu uitati ca fructele si legumele contin foarte multe vitamine, minerale si multi nutrienti.
O alimentatie sanatoasa nu se bazeaza intotdeauna pe filozofii nutritioniste severe si stricte, menite sa transforme un corp din slab in ireal de slab. De asemenea, mancand sanatos nu trebuie sa va feriti de alimentele si mancarurile pe care le iubiti. In mare parte sa mananci sanatos are legatura cu "a te simti minunat".
In anotimpurile calde, cand termometrele abia fac fata temperaturilor extrem de mari, organismul isi pierde pofta de viata si totul tinde sa devina monoton, incepem sa avem o senzatie de oboseala de care parca nu mai scapam, iar ametelile sunt si ele un alt factor care contribuie la o zi nu prea placuta.
Caisele sunt o sursa inimaginabil de mare de vitamine si sanatate. Protejeaza organismul si ajuta la modelarea unei sanatati naturale. O cura cu caise este un inceput bun pentru o viata armonioasa si sanatoasa.
Infuzia din frunze uscate de urzici are un efect rapid de ameliorare a congestiei nazale si a stranutului. Utila este si infuzia din frunze uscate de patrunjel, care scade nivelul de histamina.
Scortisoara (Cinnamonum ceylanici), cu aroma sa speciala, este folosita tocmai din Evul Mediu pentru combaterea gripei, durerilor interne sau intaririi inimii.