Indicatii multiple pentru FENICUL
Proprietatile diuretice si detoxifiante si utilizarea lui in bucatarie. Ulei de fenicul - recomandari.
Proprietatile diuretice si detoxifiante si utilizarea lui in bucatarie. Ulei de fenicul - recomandari.
Rodia aduce organismului un aport pretios de vitamina C si vitamine B, dar si potasiu si polifenoli (antioxidanti deosebit de puternici).
Unele fructe sau legume sunt mai bune decat altele pentru valoarea nutritionala. Iata cateva dintre acestea.
Este bine de stiut ca 100 g de pulpa de dovleac asigura aproximativ 71% din necesarul zilnic de vitamina A.
Vitamina B6 este o vitamina hidrosolubila, cu rol detinator in formarea hemoglobinei, in metabolismul aminoacizilor, proteinelor, glucidelor si lipidelor (in special al acizilor grasi esentiali).
Surse de acid pantotenic si tulburari atribuite deficitului de acid pantotenic
Cu totii stim cat de sanatos este consumul de legume. Ne referim acum la varza si legume inrudite, broccoli, conopida.
Puteti sa va testati cunostiintele in materie de dieta raspunzand la urmatoarele intrebari. Subiectul ales este ardeiul iute, fie ca este rosu, verde sau galben.
Cercetatorii au descoperit ca ceaiul rooibos are proprietati antialergice, antibacteriale, antispasmodice, antivirale, antioxidante, previne imbatranirea prematura, are putin tanin, este bogat in minerale si este anticancerigen. Cercetatorii japonezi au numit acest produs, ceaiul vietii lungi.
Se stie ca putem rezista chiar si cateva saptamani fara mancare, in schimb nu putem rezista mai mult de cateva zile fara apa. Aceasta ne ajuta sa absorbim nutrientii din mancare, sa digeram mancarea, determina mentinerea temperaturii optime corporale si filtreaza multe toxine.