Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase
Ceaiul de musetel pentru un remediu clasic pentru durerile de dinti sau gingii, pentru tratarea aftelor sau a leziunilor superficiale din cavitatea orala. Se bea cate o gura de ceai care se tine pe locul afectat sau se poate aplica o compresa din tifon, imbibata in infuzie, preferabil fara zahar sau miere. In plus improspateaza respiratia si reduce placa bacteriana.
Cu totii am avut perioade in care obligatiile zilnice, munca excesiva, vremea prea rece sau poate prea calduroasa, stresul cotidian ne-au facut sa ne simtim obositi, epuizati, lipsiti de energie.
Laptele cald, cu sau fara miere, cu putina cacao (dar nu prea multa) este unul dintre remediile clasice pentru a avea o noapte linistita. Satura, potoleste pofta de a rontai o gustare plina de calorii, relaxeaza intregul corp, si putem alege la fel de bine laptele vegetal din soia sau migdale. Si in plus este o buna sursa de proteine si nutrienti.
Vitamina C este un aliat esential pentru ca durerea sa dispara mai repede, pentru ca ajuta la refacerea mai rapida a celulelor si tesuturilor, si este esentiala pentru buna functionare a organismului. Mancati citrice, beti suc de portocale sau adaugati suc de lamaie in ceai sau intr-un smoothie, alegeti portocale, mandarine sau un grepfrut pentru gustare, si la fel de bine folositi-va de avantajele oferite de mere sau de fructele de padure.
Sunt recomandate si pentru a mentine sanatatea ochilor, mai ales daca petreceti mult timp in fata calculatorului, si scad riscul instalarii cataractei.
Cu totii ne dorim sa avem un par bogat, des, sanatos, care sa isi pastreze cat mai mult timp culoarea si stralucirea, insa adesea poluarea, stresul, alimentatia si diversele afectiuni ale firului de par sau scalpului afecteaza aspectul si rezistenta podoabei capilare.
O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.
Sub forma de infuzie calduta, preferabil fara indulcitor, busuiocul este folosit pentru a calma tulburarile digestive, este un adjuvant natural esential in cazurile de colita de fermentatie, indigestie, colici, balonare, si totodata stimuleaza digestia. Beti o cana de ceai pentru a reduce simptomele sau faceti preventiv cure de 2-3 saptamani, in care beti zilnic 1-2 cani.