Ce putem vindeca folosind ceaiul de musetel

Unul dintre cele mai cunoscute si mai folosite ceaiuri din arsenalul medicinii traditionale, ceaiul de musetel are gust placut, poate fi baut simplu sau cu putina miere si este utilizat pentru a trata o gama larga de afectiuni. Puteti pregati infuzia din pliculete sau (ideal) din planta uscata si maruntita, usor de gasit in magazinele naturiste. Tineti 1-2 pliculete in apa fierbinte pentru 5 minute sau folositi o lingurita de musetel uscat pentru un ceai cu aroma mai intensa. Este preferabil sa se bea caldut, nu fierbinte.

Ceaiul de musetel pentru un remediu clasic pentru durerile de dinti sau gingii, pentru tratarea aftelor sau a leziunilor superficiale din cavitatea orala. Se bea cate o gura de ceai care se tine pe locul afectat sau se poate aplica o compresa din tifon, imbibata in infuzie, preferabil fara zahar sau miere. In plus improspateaza respiratia si reduce placa bacteriana.

Este bun si pentru dureri in gat, mai ales in cazul gripelor si racelilor, cat puteti face gargara sau bea ceaiul de musetel, cald, cu inghitituri mici. Are efecte antibacteriene si dezinfectante. Este de altfel un remediu clasic atunci cand racim, pentru ca ne ajuta sa ne vindecam mai repede si reduce intensitatea simptomelor atat de neplacute. Este recomandat si pentru durerile de cap, fie migrene cronice, fie cele aparute in episoadele de gripa ori raceala.

Aveti pleoapele obosite, umflate, ridate? Puteti aplica mici comprese imbibate in ceai de musetel caldut, care se lasa sa actioneze 10-15 minute, dupa care zona se spala bine cu apa. Infuzia poate fi utilizata si ca o masca faciala naturala, tamponand usor zonele uscate, acneice, patate ale fetei sau aplicand si aici comprese din tifon sau vata.

Parul rarit, cu varfuri despicat si care si-a pierdut vitalitatea si stralucirea poate fi clatit dupa spalare cu infuzie de musetel la temperatura camerei. Daca vrei sa pastrati culoarea deschisa sau sa o deschideti cu una-doua nuante, clatiti periodic podoaba capilara cu infuzie, mai ales in anotimpul rece.

Aveti nasul infundat sau dureri la nivelul sinusurilor? Pe langa tratamentul prescris de medic puteti inhala vapori de ceai de musetel fierbinte pentru a decongestiona mai repede nasul si a respira mai usor.

In perioadele de stres cotidian intens, oboseala cronica sau cand apar semne de epuizare beti in fiecare seara, inainte de culcare, o cana de ceai de musetel cu putina miere bio. Relaxeaza sistemul nervos, calmeaza si reduce efectele anxietatii, si in plus ofera un somn mai linistit, odihnitor.

Este o solutie naturala si placuta la gust in cazul tulburarilor digestive, crampelor si balorii, dar puteti bea ceai de musetel si daca suferiti de hiperaciditate sau pentru a reduce riscul aparitiei ulcerului stomacal.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu whiskey, miere si ceai de musetel

    De ce sa nu folosim ceaiul de musetel, parfumat si dulceag, si pentru un cocktail cu gust aparte? Alaturi de whiskey, miere si putin suc de lamaie rezultatul va fi surprinzator.

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

    Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.

  • Bautura cu musetel si mirodenii pentru un somn odihnitor

    Ceaiul de musetel, baut cald si cu putina miere, este o reteta clasica pentru a linisti, vindeca si ajuta corpul sa reziste stresului cotidian. Dar in aceasta varianta acelasi ceai (din pliculete sau si mai bine din planta uscata si maruntita) este recomandat inainte de culcare, o cana ajutandu-va sa aveti un somn linistit si odihnitor. O solutie simpla in cazul crizelor de insomnie.

  • Remedii naturiste impotriva arsurilor gastrice

    Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai simple remedii naturale folosite pentru a calma arsurile gastrice, avand un efect calmant asupra sistemului digestiv. Cald, cu putina miere sau in amestec cu menta sau ghimbir, acest ceai este recomandat in multiple afectiuni ca adjuvant sau solutie naturista, si va face ca arsurile la stomac sa fie mai usor de suportat sau chiar sa dispara.


Warning: fopen(cache/639c3a7864f11d3427d654a976a74e07) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139