Salata cu mar, spanac si branza
Ingrediente:
300 grame spanac proaspat, spalat si curatat
2 mere mari, soiul preferat
o jumatate de ceapa rosie, taiata felii subtiri
1/2 cana miez de nuca, prajit putin in cuptor sau proaspat
1/2 cana merisoare uscate
150 g branza de capra, feta, telemea (dupa gust)
Pentru sos:
o jumatate de ceasca ulei de masline
un sfert de ceasca otet de vin rosu
doua linguri suc de lamaie
o lingurita mustar cu boabe
2 catei de usturoi, tocati marunt
sare, piper
o lingurita miere
Mod de preparare: spanacul curatat, merele taiate cubulete, miezul de nuca, merisoarele si jumatate din cantitatea de branza, taiata marunt sau sfaramata, se pun intr-un bol. Separat se amesteca bine toate ingredientele sosului, adaugand putin ulei sau otet dupa gust, turnandu-l apoi peste salata. La servire se pune deasupra fiecarei portii branza sfaramata sau taiata foarte marunt.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra
O reteta pentru o salata in care mandarinele, cu gustul dulce si aromat, intalnesc savoarea unei branze de capra de calitate, ceapa rosie taiata subtire si salata verde proaspata, racoritoare.
-
Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi
O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.
-
Salata cu mar, conopida si branza
Conopida este in general folosita pentru muraturi sau mancare, dar aici reuseste alaturi de gustul acid acrisor de mar sa fie baza unei salate inedite, indraznete prin combinatia elementelor si care poate fi o reteta la care veti reveni.
-
Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru
Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.
-
Salata cu somon afumat si ceapa verde
O salata plina de gust si hranitoare pentru a lua masa acasa sau la birou poate fi salata cu somon afumat si ceapa verde.