Salata cu mar, conopida si branza
Ingrediente:
1 conopida nu foarte mare
1-2 mere verzi sau galbene
1 bucata de branza tare sau cascaval
otet balsamic
mustar
Mod de preparare: este o reteta in care cantitatea ingredientelor poate varia dupa gust si disponibilitate, pastrand pe cat posibil un echilibru. Alegeti o branza tare sau cascavalul preferat, tocmai aceste diferente conferind preparatului subtilitati ce il ajuta sa iasa in evidenta. Conopida se desface in buchetele care se clatesc bine si se pun la fiert in apa putin sarata, lasandu-le pana se inmoaie fara sa se sfarame. Se scot, se scurg si se pun intr-un bol incapator. Se adauga merele spalate, taiate cubulete potrivite (cu tot cu coaja) si cubulete de aceeasi marime de branza sau cascaval, amestecand totul usor. Se pregateste un sos dintr-o lingura de mustar si o lingurita (sau mai mult, dupa preferinta) de otet balsamic, amestecul turnandu-se peste salata. Se serveste rece.
Foto: needpix.com
Articole asemănătoare
-
Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra
O reteta pentru o salata in care mandarinele, cu gustul dulce si aromat, intalnesc savoarea unei branze de capra de calitate, ceapa rosie taiata subtire si salata verde proaspata, racoritoare.
-
Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi
O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.
-
Salata cu mar, spanac si branza
Consistenta, delicioasa, plina de arome, gusturi si texturi interesante.
-
Salata cu somon afumat si ceapa verde
O salata plina de gust si hranitoare pentru a lua masa acasa sau la birou poate fi salata cu somon afumat si ceapa verde.
-
Salata cu rucola, pui si mozzarella
O salata simpla cu care sa va incepeti diminetile si nu numai poate fi salata cu rucola, pui si mozzarella. Ingredientele necesare le gasiti mai jos: