In zilele calde de vara ne mentinem organismul hidratat si vitaminizat cu ajutorul fructelor si legumelor. Fara doar si poate pe langa salate apare si pofta de a consuma carne. Cea mai potrivita, vara, deoarece nu contine grasimi multe, este carnea de pui, insa nu oricum pregatita.
Cartofii, foarte populari in bucataria romaneasca, pot capata un gust deosebit alaturi de ingredientele potrivite, adaugate in compozitia felului pregatit potrivit indicatiilor bucatarilor cu experienta.
Salmon Panzanella este o salata traditionala italiana cu somon, rosii si castraveti, sanatoasa si plina de nutrienti, care in zilele de vara ofera organismului hidratare si vitamine pentru a face fata caldurii.
Atunci cand sarim peste micul dejun organismul nostru sufera pentru ca nu primeste toti nutrientii de care are nevoie pentru o buna functionare. In special, cand vremea nu este favorabila, fie ca temperatura urca mult peste nivelul de confort sau coboara pana la chiar minus zeci de grade, micul dejun ne pastreaza in forma si ne face sa ne simtim mai bine, mai energici si dornici de a incepe o noua zi cu zambetul pe buze.
Clatitele au fost si vor ramane mereu pe lista celor mai bune deserturi sau cea a celor mai hranitoare dejunuri, cu un continut bogat de nutrienti si un gust de neinlocuit.
In anotimpul calduros de vara salatele de fructe si inghetatele sunt cele mai cautate ca desert deoarece pe langa a fi o optiune delicioasa hidrateaza organismul, contin putine calorii si sunt racoritoare.
Aceasta reteta poate fi adaptata si pentru alte tipuri de peste insa combinatia de rosii si masline negre coloreaza aspectul somonului intr-un fel aparte, iar gustul va fi unul deosebit din toate punctele de vedere.
Pizza cu spanac si rosii, ceva mai diferita de traditionalele marguerita, quattro formaggi sau alte asemenea retete renumite in bucataria italiana, poate fi servita si la micul dejun, pranz sau cina deoarece are un continut bogat de nutrienti, calorii putine si un gust deosebit.
Piersicile congelate, desi nu contin la fel de multi nutrienti ca fructele in stare proaspata, au un gust foarte bun, iar in zilele de vara pot fi ingredientul perfect pentru un desert reusit.