Creme la pahar. Crema de coacaze rosii
Cu efecte benefice asupra organismului, este incurajata utilizarea fructelor de coacaz in diverse siropuri, compoturi si alte preparate.
Cu efecte benefice asupra organismului, este incurajata utilizarea fructelor de coacaz in diverse siropuri, compoturi si alte preparate.
Fie ca o folosim pe post de desert racoritor pentru intreaga familie sau o servim la mese festive ori evenimente speciale, inghetata este nelipsita din deserturile consumate vara.
Gustoase si in acelasi timp sanatoase, vinetele sunt binevenite in meniul zilelor de vara.
Dovleceii umpluti reprezinta un fel de mancare sanatoasa ce face parte din preparatele bucatariei turcesti si care este totodata potrivita pentru o masa de pranz gustoasa.
Margarita cu afine si lime (Blueberry-Lime Margarita) este un cocktail de vara cu un continut scazut de calorii.
Desi legumele gratinate constituie unul dintre delicioasele feluri de mancare preferate de vegetarieni, acestea se pot consuma cu placere de catre fiecare in parte, deoarece sunt apetisante.
Pentru iubitorii de porumb si nu numai, chiftelutele cu porumb sunt numai bune pentru un aperitiv delicios.
Salata de telina cu ciuperci este excelenta pe timp de vara, deoarece are un continut bogat de vitamine. Combinatia dintre telina, cu proprietati terapeutice si ciuperci, care sunt hranitoare desi au putine calorii, ne ofera o salata numai potrivita pentru un pranz usor.
Printre supele de vara care se pot prepara in acest sezon, se regaseste si supa de rosii cu smantana.
Se curata sparanghelul si se taie capetele lemnoase, apoi intreaga leguma in bucati de cate 4 cm. se pune la fiert in apa sarata in care se adauga si putin zahar si untul.