Ceaiul verde este traditional recomandat pentru a slabi mai usor si a avea mai multa energie, dar alaturi de frunzele proaspete de spanac (se poate folosi si congelat), ananasul dulce, banana cu potasiu si grepfrut rezultatul este o bautura sanatoasa si plina de arome. In plus va intensifica metabolismul si ajuta la arderea mai usoara a grasimii in exces.
Ciupercile de padure sau crescatorie au vitamine si fibre, sunt versatile si cu gust foarte placut, adesea cu note surprinzatoare, pot fi coapte sau fierte, conservate, dar au suficiente proteine si fibre pentru a fi un ingredient esential si satios.
Scortisoara nu este doar o mirodenie care da un gust aparte unor delicioase deserturi, dar poate fi folosita si ca o solutie naturala si sanatoasa in curele de slabire. Nu va inlocui regimul si exercitiile fizice, dar atunci cand incercam sa scapam de kilogramele in plus cat mai repede orice ajutor este important.
Aducand cu sine zile tot mai scurte, frig si sedentaris, sezonul rece este considerat o perioada in care oamenii pot lua usor cateva kilograme in plus.
Dieta Zone are la baza ideea combinarii alimentelor in procente “perfecte” si a fost enuntata de biochimistul Barry Sears. Concluzia medicului a fost ca cel mai bine este sa consumam caloriile in procente adecvate: 40% glucide, 30% grasimi, 30% proteine.
Atunci cand cautam o cale pentru a ne mentine greutatea corpororala, metabolismul este primul lucru de avut in vedere deoarece acesta dicteaza ce si cat asimilam din dieta.
Astazi ne propunem sa demontam inca un mit legat de alimentatia de zi cu zi, aducand in discutie relatia dintre consumul de oua si sanatatea inimii. Este, oare, fondata teama ca mancand regulat oua ne expunem la unele boli ale inimii?
Dupa petrecerea sarbatorilor pascale urmeaza ca in fiecare an "mustrarile de constiinta" pentru gramele dobandite in plus. Din acest motiv si pentru ca se simt ingreuiate, multe persoane cauta degraba o modalitate sa corecteze excesele facute cu cateva zile in urma.