Cum poate dauna consumul de limonada

Combinatia simpla dintre lamaie, apa si miere naturala constituie una dintre cele mai gustoase bauturi racoritoare. Datorita continutului sporit de nutrienti, unii medici o recomanda chiar in dietele pentru slabit si pentru detoxifierea organismului.

Oricat de hilar vi s-ar parea, inofensiva limonada determina unele efecte secundare atunci cand este consumata in exces. Vrei ca lucrurile sa mearga in directia potrivita? Atunci nu lua ca pe o joaca responsabilitatea pe care ti-ai asumat-o si tine seama de toate atentionarile de mai jos.

Bautura cu lamaie si apa are acel caracter aspru, care ne face sa salivam, datorita concentratiei mari de acid citric. Contactul acestuia cu dintii, la intervale scurte de timp, si pe o perioada relativ indelungata, distruge smaltul si face dintii mai sensibili la cald si rece. Neplacerile pot fi evitate foarte usor, prin simpla utilizare a paiului. Daca te confrunti deja cu probleme de acest tip, programeaza-te cat mai curand la un cabinet stomatologic.

Prea multa limonada poate declansa senzatia de arsuri la nivelul stomacului persoanelor sanatoase si poate intensifica simptomele la cei cu asemenea disfunctii ale aparatului digestiv.  Arsurile apar in momentul cand sfincterul esofagian, situat intre esofag si stomac, functioneaza deficitar permitand acidului gastric sa se intoarca in esofag, prin ceea ce medicii au denumit reflux gastro-esofagian. Solutia pentru a te simti mai bine nu este renuntarea doar la limonada, ci la toate sucurile acidulate.

Dupa cum cunoastem, lamaile au un continut foarte ridicat de acid ascorbic, adica de vitamina C. Doar un pahar de suc de lamaie contine pana la 94 mg de acid ascorbic, potrivit specialistilor. Acest nutrient este bine cunoscut pentru proprietatile sale diuretice. Vitamina C creste productia de urina in rinichi, ajutand organismul sa elimine excesul de lichid si de sodiu mult mai repede decat in mod normal.

Iata, prin urmare, ca limonada grabeste urinarea si deshidratarea. Foarte important este sa nu incerci sa-ti potolesti setea doar cu limonada si sa bei apa. O persoana adulta trebuie sa bea intre 8 si 12 pahare de apa zilnic conform Boston College.
             
Daca indulciti limonada cu zahar va expuneti la riscul de a lua in greutate. The American Heart Association recomanda femeilor sa nu consume mai mult de 6 lingurite de zahar pe zi, iar barbatilor mai mult de 9. Chiar si asa, ar fi excelent daca ati putea sa inlocuiti zaharul (mai ales pe cel rafinat) cu indulcitori naturali.  

Sursa foto: plus961.com 

I. C.

Articole asemănătoare

  • Cinci alternative naturale pentru a reduce consumul de zahar alb

    Mierea este pe primul loc in topul recomandarilor, fiind cea mai des intalnita alternativa sanatoasa atunci cand vrem sa reducem consumul de zahar rafinat.

  • Cum prevenim diabetul zaharat tip 2?

    Exista obiceiuri alimentare la care foarte multe persoane nu pot sau nu vor sa renunte nici in ruptul capului. Consumul de dulciuri este unul dintre acestea, cu toate ca riscurile sale sunt bine cunoscute. Inainte ca diagnosticul sa fie ingrijorator, medicii ne recomanda sa invatam cum sa gestionam problema pentru a evita diabetul zaharat tip 2.

  • O metoda simpla si eficienta de a prepara limonada

    Cand doresti sa prepari o cantitate mare de limonada, pentru rudele sau prietenii care te viziteaza, a stoarce lamaile se poate dovedi o metoda ineficienta si neinspirata.

  • Limonada - o bautura ce face verile mai suportabile

    Vara aduce de fiecare data in discutie modalitatile prin care putem evita senzatia neplacuta indusa de canicula. Una dintre solutiile cel mai frecvent invocate este consumul de limonada.

  • Cum depinde viata sanatoasa de vitamina B12?

    In fiecare zi organismul nostru are nevoie de vitamine si minerale pentru a functiona corespunzator. Sursa de baza o reprezinta alimentele, care trebuie alese nu doar prin prisma calitatilor gustative si olfactive, ci si a rolului din schema complexa a nutritiei.


Warning: fopen(cache/a8700182f12fc9b344812411c063d8e9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139