Cinci alternative naturale pentru a reduce consumul de zahar alb

1. Mierea este pe primul loc in topul recomandarilor, fiind cea mai des intalnita alternativa sanatoasa atunci cand vrem sa reducem consumul de zahar rafinat. Are mai putine calorii, este recomandata pentru un sistem imunitar mai puternic, o digestie sanatoasa si un plus de vitamine oferit organismului, un nivel mai mic de fructoza si glucoza, iar in majoritatea retetelor de prajituri poate sa inlocuiasca usor zaharul, adesea gustul final fiind chiar mai bun. Folositi o miere de calitate, eventual bio, si experimentati in bucatarie pana cand obtineti proportiile dorite atunci cand o folositi in locul zaharului.

2. Stevia se bucura de tot mai multa popularitate, planta originara din America de Sud fiind folosita de secole ca un indulcitor natural, mai sanatos decat zaharul rafinat si surprinzator sau nu este mult mai dulce decat acesta, cu o aroma aparte. Asa ca poate fi folosita in bucatarie, pentru a indulci cafeaua sau ceaiul si o veti intalni chiar in versiuni cu mai putine calorii ale bauturilor carbogazoase. Si in plus are mult mai putine calorii.

3. Siropul de artar (cautati unul de calitate, bio, fara indulcitori si aditivi) are un gust intens, plin, cu note usor de recunoscut, dar si multe minerale si antioxidanti (chiar mai multi decat mierea). Poate fi pus in zahar, cafea sau sucuri, in prajituri diverse, in clatite, iar multi il prefera zaharului sau mierii. Dar chiar daca este o varianta mai sanatoasa se recomanda sa fie folosit cu moderatie, mai ales de catre cei cu tendinte de ingrasare sau care vor sa reduca pofta de dulce pentru a preveni anumite afectiuni.

4. Curmalele au fibre, vitamine, minerale (dar ceva mai multe calorii) si pot fi folosite ca o alternativa la zaharul alb, fie ca o gustare sanatoasa atunci cand aveti pofta de ceva dulce, fie pentru a inlocui zaharul sau mierea intr-o reteta. Alegeti mereu fructe bine coapte, sanatoase, frumoase, pentru a va bucura de gustul si aroma greu de uitat.

5. O alta alegere este melasa, extrasa in procesul de prelucrare a trestiei de zahar sau a sfeclei de zahar, un lichid dulce, gros, ca un sirop, cu multi antioxidanti, vitamine si minerale. La fel ca si in cazul siropului de artar si aici este nevoie de moderatie, mai ales din partea celor care isi doresc sa isi mentina greutatea corporala, dar poate fi usor folosita in bucatarie sau pentru a indulci bauturi. O veti gasi usor in magazinele naturiste.

Foto: all-free-download.com

Articole asemănătoare

  • Turmeric - remediu natural pentru bolile de ficat

    Util in afectiuni hepatice si in regimuri de slabire, pentru a mentine sanatatea si vitalitatea tesuturilor si pentru a reduce problemele gastro-intestinale, turmericul pare una din acele plante miraculoase ce pot fi utile in neasteptat de multe afectiuni

  • Sfaturi pentru reducerea consumului de zahar

    Zaharul se gaseste natural in fructe si lapte dar este intrebuintat si in industria alimentara pentru a da gust unei game variate de produse: dulciuri, prajituri, ciocolata, bauturi racoritoare, etc.

  • Modalitati eficiente de crestere a energiei

    Energia este necesara pentru a supravietui. De aceea, cresterea energiei se poate face prin mai multe moduri, printre care se regaseste si utilizarea plantelor aromatice. Cercetatorii au demonstrat ca plantele aromatice au rolul de a ajuta circulatia si contribuie la o buna functionare a creierului.

  • Purificarea mentala reduce stresul

    Purificarea la nivel mental are rolul de a reduce stresul. De asemenea, aceasta purificare este esentiala intrucat si in sezonul hibernal apar pe fond mental, emotional si spiritual o serie de probleme ce conduc la stres mental, oboseala psihica, depresie si alte dereglari de natura emotionala.

  • Ghindele comestibile

    Fructe ale stejarului, ghindele au fost testate si considerate a fi cele mai bune produse alimentare care actioneaza eficient pentru a controla nivelul de zahar din sange.


Warning: fopen(cache/9fa58eb3c907ebf40e7649a26630d7ab) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139