Ienibaharul este un arbore tropical din familia myrtaceae cu flori si fructe dispuse in ciorchini. Prima descriere in literatura a acestui arbore a fost facuta de naturalistul Patrick Browne in anul 1755, in cartea sa "The Civil and Natural History of Jamaica".
Ferula Asafoetida este o planta intalnita cu precadere in Iran si Afganistan a carei seva devine dupa uscare o masa rasinoasa, de culoare maronie. Judecand dupa aparente, ea ar fi trebuit sa constituie cel mult un furaj pentru animale din cauza mirosului si gustului neplacut, insa experienta a demonstrat contrariul.
Chiar daca sarea si piperul sunt considerate suficiente pentru a da gust felurilor de mancare, arta gastronomica intrebuinteaza uneori un numar superior de condimente pentru mai multa expresivitate.
Pentru cresterea plantelor medicinale nu este intotdeauna o conditie obligatorie sa dispui de o gradina spatioasa inundata de lumina. Lipsa de spatiu si de timp liber ar trebui sa va ingrijoreze mai putin dupa ce veti cunoaste urmatoarele 8 plante medicinale uzuale pentru interiorul locuintei.
Sarea este ieftina si disponibila pretutindeni in zilele noastre insa nu a fost asa dintotdeauna. In trecut, valoarea ei ajunsese sa echivaleze cu cea a aurului, de unde numele de “aur alb”.
Nevoia permanenta de hrana, impreuna cu dorinta oamenilor de a explora noi taramuri ale gustului, au condus cu foarte mult timp in urma la conturarea artei gastronomice.