Pasta de ardei iute este un condiment picant, utilizat la sosurile pentru carne, tocanite, la ornarea salatelor, la supe si alte preparate. De asemenea, aceasta pasta se poate servi si simpla, pe paine prajita.
Mustarul este o planta apartinand familiei Brassicaceae cunoscuta pentru semintele sale din care se prepara condimentul cu acelasi nume. Exista trei tipuri principale ale plantei cunoscute cu preponderenta: mustarul negru, brun si alb.
Fiecare gospodina priceputa cunoaste faptul ca apeland la anumite adaosuri nici nu mai este nevoita sa puna sare in bucate intrucat gustul final va fi cel putin la fel placut.
Coriandrul este o planta aromatica intrebuintata frecvent in bucataria popoarelor de pe intreg mapamondul. Cele mai frecvente denumiri alternative intalnite sunt: anason, chimen, piper alb si pucioasa. Avantul de care s-a bucurat in Romania se intemeiaza pe traditia culinara veche si pe retetele mediteraneene tot mai apreciate de gospodine.
Experienta omenirii acumulata in secole si studiile stiintifice contemporane au dovedit ca aproape orice planta aflata la indemana poate fi folosita ca medicament si este capabila sa aduca beneficii atunci cand este consumata sau utilizata intr-un anumit mod. Aceasta generozitate a naturii este reflectata si de ardeiul iute, o planta cunoscuta indeosebi pentru gustul sau, si mai putin pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului.
Daca v-ati hotarat sa cumparati un dafin pe care sa-l tineti in casa atunci trebuie sa cunoasteti cateva lucruri esentiale pentru aceasta planta. Dafinului ii plac foarte mult solurile organice bogate, lumina si caldura, desi se poate adapta si la semiumbra.