Oregano, 'bijuteria muntilor'

 

Oregano (origanum vulgare) este cunoscut in general drept un condiment pentru pizza. Planta aromata nu trebuie sa lipseasca in bucatariile moderne, ea fiind folosita inca de acum 200 ani in scopul de a da un gust deosebit mancarii. Oregano reprezenta in Antichitate pentru greci si un mijloc de vindecare a diferitelor boli. Numele provine din limba greaca si semnifica "bijuteria muntilor".

Planta este folosita in vindecarea afectiunilor sistemului digestiv si este foarte bun si in problemele aparatului respirator. Ceaiul de oregano indulcit cu miere  este indicat pentru tuse si durerile in gat. 
Pe langa efectul sau curativ, planta este folosita cu succes in bucataria mediteraneana in special pentru sosurile de rosii, pizza, salata sau carne preparata in diverse feluri. Cartofii la cuptor sau chilli con carne au un gust excelent daca adaugam si putin oregano uscat sau chiar si crud.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu oregano si tomate

    Oregano si rosii intr-un smoothie? Pare mai curand o combinatie potrivita pentru pizza sau pentru o mancare de legume, dar daca alegem rosii bune, coapte, dulci si oregano proaspat (ideal). Puteti folosi si oregano uscat, dar aroma va fi mai putin intensa.

  • Oregano si medicina naturista

    Versatil si cu un parfum aparte oregano proaspat sau uscat, sub forma de pulbere, ceai sau tinctura poate fi folosit si in tratamente naturiste, unele neasteptat de eficient pentru a preveni anumite afectiuni sezoniere sau a usura simptomele unor boli cronice.

  • Rosii la cuptor cu oregano si parmezan

    Simplu de pregatit, o reteta in care influentele si gusturile se amesteca perfect pentru o specialitate de vara plina de arome.

  • Parcul National Cozia

    Parcul National Cozia se intinde pe o suprafata de 17.000 hectare pe teritoriul judetului Valcea. Limitele rezervatiei naturale cuprind partea de est a Muntilor Capatanii, Masivul Cozia si partea sud-estica a Muntilor Lotrului.

  • Paste a la grec cu oregano si rosii

    Delicioasa si aleasa pentru un meniu al zilei, reteta de paste a la grec cu oregano si rosii va va surprinde prin gustul nemaipomenit al pastelor imbinat cu legume.


Warning: fopen(cache/64b0fe3cbcd4488a3fd810003b5fd651) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139