Oregano si medicina naturista
Folosit in principal in arta gastronomica si apreciat pretutindeni pentru aroma sa specifica, intensa, cu note picante si exotice, oregano se potriveste atat felurilor din carne, de la cea de peste la cea de vita, porc sau miel, cat si retetelor de pizza, in salate, omlete, amestecuri de condimente pentru bucatarie sau retete cu legume la cuptor sau la abur. Versatil si cu un parfum aparte oregano proaspat sau uscat, sub forma de pulbere, ceai sau tinctura poate fi folosit si in tratamente naturiste, unele neasteptat de eficient pentru a preveni anumite afectiuni sezoniere sau a usura simptomele unor boli cronice.
- ceaiul de oregano (il puteti gasi in magazinele naturiste) este recomandat pentru a usura digestia, a reduce flatulenta si a creste apetitul, mai ales in cazul celor aflati in convalescenta
- uleiul esential de oregano poate fi utilizat pentru a pregati masti cosmetice eficiente pentru a indeparta punctele negre si a reduce acneea. Se foloseste ulei esential in amestec cu uleiul de cocos bio (o treime oregano) si se aplica pe zona cu probleme cu o discheta cosmetica sau o bucata curata de tifon. Se lasa sa actioneze pentru 30 de minute.
- vaporii de infuzie sau de ulei esential pus in apa fierbinte desfunda nasul si ajuta in cazurile de tuse cronica sau de astm
- ceaiul este foarte bun pentru a vindeca mai repede racelile de sezon si gripele
- infuzia calda cu putina miere bio se bea pentru a linisti mai repede gatul iritat
- sub orice forma este consumat ca leac naturist oregano va avea si un usor efect diuretic
- uleiul se poate folosi pentru spalarea dintilor (se adauga doua picaturi pe pasta de dinti) pentru a preveni paradontoza, pentru a improspata respiratia si a vindeca mai repede aftele
Foto: wikipedia.org
Articole asemănătoare
-
Terapii si retete naturiste cu leustean
O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.
-
Ceaiuri pentru vindecarea durerilor in gat
Durerile in gat pot sa apara indiferent de anotimp, uneori ca unul dintre simptomele unei gripe sau raceli, alteori dupa ce ne-am bucurat de o inghetata delicioasa sau un suc rece. Dar indiferent de cauze si medicina naturista ofera terapii simple, la indemana oricui, care vor completa tratamentul prescris de medic.
-
Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea
Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.
-
Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor
Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.
-
Mararul in medicina naturista
Folosit in diverse retete culinare pentru aroma sa usor de recunoscut, mararul poate fi intalnit si in medicina naturista unde este utilizat fie proaspat, fie sub forma de suc, tinctura sau seminte (usor de gasit in magazinele naturiste), avand o gama larga de utilizari.