Ceaiuri pentru vindecarea durerilor in gat

Durerile in gat pot sa apara indiferent de anotimp, uneori ca unul dintre simptomele unei gripe sau raceli, alteori dupa ce ne-am bucurat de o inghetata delicioasa sau un suc rece. Dar indiferent de cauze si medicina naturista ofera terapii simple, la indemana oricui, care vor completa tratamentul prescris de medic. Iar o cana de ceai cald (nu fierbinte) cu putina miere este un remediu pentru o gama larga de afectiuni, iar in cazul durerilor in gat va aduce mai repede vindecarea si mai ales disparitia durerilor atat de neplacute.

Ceaiul de musetel, simplu sau cu putina miere, este un remediu clasic pentru durerile in gat. Pregatit din planta uscata sau folosind pliculete, baut cald, cu inghitituri mici, are surprinzatoare efecte antiinflamatorii si antibacteriene. Reduce intensitatea durerii, ne ajuta sa inghitim mai usor si grabeste vindecarea.

Si ceaiul de ghimbir (desi gustul puternic ar putea sa nu fie pe placul multora) este folosit pentru a calma durerile atat de neplacute. Se bea fie cald, fie la temperatura camerei, simplu sau in amestec alaturi de menta, musetel, tei, care vor atenua notele picante. Ghimbirul este des folosit in tratamentele naturiste, pentru ca ofera o gama larga de beneficii, in primul rand dezinfectand si vindecand mai repede zonele inflamate.

Ceaiul de tei este recomandat in general pentru un somn odihnitor si pentru a reduce efectele nocive ale stresului cotidian, dar poate fi baut si pentru a linisti gatul iritat. Si in plus are un gust placut, parfumat si usor dulceag, si cu putina miere este o bautura excelenta.

Pentru a intari sistemul imunitar cu o doza serioasa de vitamina C, dar si pentru a vindeca mai usor gatul iritat, puteti face o cura de ceai de coacaze negre sau macese, ambele avand efecte antiinflamatorii si antibacteriene. Ceaiul se bea cald, 1-2 cani pe zi, preferabil inainte de masa.

Ceaiul de salvie este un remediu vechi pentru mai multe afectiuni, dar este folosit frecvent in raceli si gripe pentru a calma tusea, a reduce febra si intensitatea durerilor in gat. Are un gust intens, puternic, care ar putea sa para deranjant daca nu sunteti obisnuiti, dar beneficiile oferite sunt surprinzatoare. Il puteti bea simplu sau cu miere pentru un efect rapid.

Cimbrul nu este folosit doar in bucatarie ci si sub forma de infuzie, cu miere si putina zeama de lamaie. Cu aroma puternica, este un ceai medicinal recomandat si pentru gatul iritat.

Ceaiul de menta este de regula folosit pentru a calma stomacul iritat, insa functioneaza la fel de bine si in cazul durerilor in gat. Se beau 1-2 cani pe zi, pregatite preferabil din planta uscata, carora le puteti adauga putina miere.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Remedii naturiste cu sare

    Sarea grunjoasa poate fi folosita ca adjuvant atunci cand apar atat de nesuferitele dureri in gat, fie ca este vorba de laringite sau faringite, fie de o senzatie de jena dupa un suc prea rece sau o inghetata mancata repede. Se face gargara cu un pahar de apa fierbinte in care s-au dizolvat doua lingurite de sare, clatind apoi gura cu apa curata.

  • Cinci motive pentru care este bine sa bem ceai verde

    Savuros, cu o culoare atat de frumoasa ce evoca jadul din indepartata China si excelent baut simplu, cu zahar sau miere, dar si in limonada sau diverse retete de cocktail, ceaiul verde este una dintre cele mai populare si mai sanatoase bauturi, indiferent de anotimp.

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Ghimbirul in terapiile naturiste

    Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.

  • Tratamente naturiste cu tataneasa

    O planta medicinala cu numeroase inflorescente marunte, de un roz inchis sau rosu spre violet, ce poate fi intalnitain general in locurile umede din campie, tataneasa este folosita in medicina naturista pentru efectele sale antiinflamatoare, cicatrizante, expectorante, antidiareice


Warning: fopen(cache/13056b82b241e50de43a45dc3cbaaa19) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139