Citeste articole din "Flori de gradina"

  • Ghid practic pentru plantarea gladiolelor

    Ghid practic pentru plantarea gladiolelor

    Gladiolele, am remarcat cu totii, sunt printre cele mai frumoase flori care se pot gasi intr-o gradina. Insa nu doar infatisarea le face speciale, ci deopotriva usurinta cu care pot fi cultivate.

  • Magia florilor de Lisianthus

    Magia florilor de Lisianthus

    Florile de Lisianthus au un aspect care inspira feminitate, sunt genul de plante admirate de oricine dar pe care foarte putini oameni stiu sa le numeasca corect. Numele provenit din latina inseamna floare amara, si face trimitere la

  • Trandafirul Craciunului

    Trandafirul Craciunului

    Dupa ce randul trecut am invatat cate ceva despre trasaturile definitorii ale cactusului de Craciun, astazi va propunem sa descoperim farmecul unei alte flori de sezon: trandafirul Craciunului.

  • Flori de toamna. Coreopsis

    Flori de toamna. Coreopsis

    Dintre cele peste 100 de specii care alcatuiesc familia Coreopsis, o parte sunt plante perene si pot sa decoreze gradina fiecaruia dintre noi.

  • De ce ingalbenesc frunzele toamna?

    De ce ingalbenesc frunzele toamna?

    V-ati intrebat vreodata de ce isi schimba culoarea frunzele arborilor de foioase dupa sosirea toamnei? Ei bine, au facut-o cercetatorii care activeaza in domeniul biologiei si au cautat sa dea un raspuns fenomenului.

  • Gradina de toamna si culorile

    Gradina de toamna si culorile

    Imaginati-va o gradina lipsita de culoare, fara nimic atractiv din punct de vedere vizual. Viata ar fi mai trista pentru cel ce ar avea-o in spatele casei sale.

  • Crucea voinicului (Hepatica transsilvanica)

    Crucea voinicului (Hepatica transsilvanica)

    Hepatica este un gen de plante erbacee perene, originare din Europa Centrala si de Nord, Asia si nord-estul Americii. O varietate intalnita doar in muntii romanesti si in interiorul arcului Carpatic este Hepatica transsilvanica, floare de o deosebita gingasie.

  • Plante toxice putin cunoscute

    Plante toxice putin cunoscute

    Plantele au jucat un rol esential in viata umanitatii, oferind hrana, adapost si energie din cele mai vechi timpuri. Nu intotdeauna insa putem trage foloase de la ele, deoarece ca si in cazul ciupercilor, ne putem alege accidental cu o intoxicatie din cauza neglijentei sau a lipsei de informare.


Warning: fopen(cache/e357b7258f75d251490c0f06fc081d26) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139