Dovlecei umpluti cu branza de oaie
un kilogram dovlecei
250 g branza de oaie
doua linguri de unt
trei linguri smantana
doua oua
o lingura pesmet
o legatura de marar
Mod de preparare: dovleceii se curata, se spala, apoi se taie pe lung, scotandu-se miezul din fiecare cu o lingurita. Miezul scos astfel se prajeste putin in jumatate din cantitatea de unt, intr-un vas incapator, si cand si-a schimbat culoarea se adauga pesmetul si branza, putina sare daca mai este nevoie, amestecand des. Compozitia se scoate din vas si se pune separat, iar jumatatile de dovlecei se oparesc bine cu apa sarata si apoi se umplu cu amestecul de branza si miez. Se niveleaza usor cu o lingura, apoi dovleceii se pun intr-o tava unsa cu unt si se baga in cuptor pentru 20-25 de minute. Se servesc imediat, cu smantana deasupra.
Articole asemănătoare
-
Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
-
Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra
O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.
-
Cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor
O mancare plina de gust se poate pregati si rapid. Va propunem astfel reteta de cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor.
-
Aperitive gustoase. Ciuperci umplute cu branza de vaci si marar
Un aperitiv simplu si sanatos, pentru o zi agitata, poate fi reteta de ciuperci umplute cu branza de vaci si marar.
-
Ardei umpluti cu crema de branza si verdeturi la cuptor
Va puteti incanta prietenii la masa cu o reteta speciala si cu un gust deosebit: ardei umpluti cu crema de branza si verdeturi la cuptor.