Retete de sezon. Supa de pastarnac cu patrunjel
Nu este nimic nou in legatura cu faptul ca toamna exista o predispozitie generala pentru mancarurile de legume.
Nu este nimic nou in legatura cu faptul ca toamna exista o predispozitie generala pentru mancarurile de legume.
Daca sunteti o persoana indragostita irevocabil de gusturile traditionale, reteta de fasole in sos de rosii intra probabil in categoria specialitatilor aflate pe lista de asteptare.
Fiind perioada in care se tin Denii seara de seara, Saptamana Mare este mai aglomerata si dificila decat restul postului pascal.
Cu putina indemanare, daca aveti in casa toate ingredientele de mai jos, in mai putin de 30 de minute puteti servi masa impreuna cu cei dragi.
Evaluate din perspectiva valorii nutritive si a proprietatilor, lintea si orezul sunt doua alimente “minune” aflate la indemana oricui. De fiecare data cand sunt servite cele doua ingrediente isi revarsa cu aceesi generozitate beneficiile.
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.
Lintea este o planta leguminoasa consumata cu predilectie de popoarele asiatice. De ceva vreme, insa, a inceput sa fie promovata si la noi ca alternativa la mazare si fasole. Lintea este ticsita cu proteine sanatoase, fibre si carbohidrati cu ardere lenta - resurse pretioase pentru vegetarieni deoarece
Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.
Dovleacul nu se numara doar printre cele mai gustoase legume de toamna ci sta deopotriva alaturi de cele mai sanatoase. Pana cand iarna isi va intra in drepturi, este de dorit sa consumam dovleac cat mai frecvent si in maniere cat mai diverse.
Ghimbirul este, probabil, cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe si feluri principale, pana la deserturi si bauturi.